Voer- & waterbak kat

Ben je op zoek naar een leuke en betaalbare kattenvoer- of drinkbak? Dan ben je bij ZOO&ZO dierenspeciaalzaak aan het juiste adres! Je hebt de keuze uit verschillende anti-schrokbakken, voerbakken, voersilo’s, watersilo’s, drinkfonteinen en waterfonteinen. Bij ons vindt je hoge kwaliteit producten voor lage prijzen! Bestel voordelig in onze webshop!

Heb je deskundig advies nodig? Wij helpen je graag!

Meer
per pagina

Soorten kattenvoer- en waterbakken

Wij hebben verschillende soorten voer- en waterbakken in ons assortiment. Je kunt kiezen uit roestvrij stalen, melamine, kunststof of stenen bakjes. Veel katteneigenaren kiezen vaak bakjes uit die ze zelf erg mooi vinden. Logisch natuurlijk, maar vind jouw kat deze ook praktisch om uit te eten of drinken? 

We geven je graag even een paar tips! Houd bij de keuze voor een kunststof kattenvoerbak rekening met het op tijd vernieuwen van de bak. Door het afwassen kunnen er kleine barstjes ontstaan waardoor er bacteriën in de voerbak kunnen gaan zitten. Daar kan jouw kat helaas ziek van worden. Roestvrij staal kan een hele goede optie zijn, maar mocht je zien dat je kat bijna niet drinkt, dan kan dit komen door de reflectie van het bakje. Verder is het onverwoestbaar materiaal en gemakkelijk schoon te houden. Melamine is ook erg sterk en minder glanzend. Steen is en blijft eigenlijk de beste optie voor een kattenvoerbak, maar is natuurlijk wel breekbaar.

Voor een kat die zíjn of haar brokjes naar binnen schrokt, hebben wij anti-schrok bakken. En daarnaast verplichten voerballen & spellen ze ook om minder te schrokken. Hierdoor houden ze hun eten beter binnen en verteren het daardoor ook beter.

Locatie voer- en waterbak

Katten zijn erg kieskeurig en willen dan ook het liefste dat hun voer- en waterbak zo ver mogelijk uit elkaar staan. Dit komt voort uit de natuur. Wij mensen zouden ze juist dicht bij elkaar zetten omdat dat voor onszelf het meest praktische is. Voor een kat is dit dus echt een not done. Daarnaast moet de voerbak op een rustige plek staan, dus niet dicht bij een wasmachine of tv. Katten houden van rust tijdens het eten. Tot slot moet de voerbak ook niet in de buurt van hun kattenbak staan.

Houd bij het kopen van een eetbakje ook rekening met de snorharen van je kat. De snorharen zijn namelijk erg gevoelig. Een te klein bakje is voor een kat echt niet fijn om uit te eten. Verder houden katten erg van stromend water. Daarom drinkt een kat vaak het liefste uit de kraan of buiten uit de vijver. Hier is een simpele oplossing voor: koop een kattenfontein voor ze. Deze is verkrijgbaar in verschillende modellen en liter inhouden. Houd bij de aanschaf van een waterfontein rekening met de hoeveelheid katten die je hebt. Als je katten erg graag met water spelen, dan zou je bijvoorbeeld een stenen variant kunnen aanschaffen, deze is namelijk een stuk zwaarder en zal ook niet snel omvallen.

Doordat het water lekker borrelt en stroomt, motiveer je je kat ook om meer te drinken. Dit is natuurlijk erg goed voor zijn nieren en urinewegen en hij daardoor blijft je kat gezonder. Voor een kat die zijn of haar brokjes naar binnen schrokt hebben wij anti-schrok bakken en eventueel ook voerballen en spellen waardoor ze verplicht zijn minder te schrokken en zo ook vaker hun eten beter binnen houden en beter kunnen verteren.

Waterfontein

Verder houden katten erg van stromend water. Daarom drinkt een kat vaak het liefst uit de kraan of buiten uit de vijver. Hier is een simpele oplossing voor: koop een kattenfontein voor ze! Deze is verkrijgbaar in verschillende modellen & liter inhoud. Houd bij de aanschaf van een waterfontein rekening met de hoeveelheid katten die je hebt. Als je katten erg graag met water spelen, dan zou je bijvoorbeeld een stenen waterfontein kunnen aanschaffen; deze is een stuk zwaarder en zal niet snel omvallen.

Doordat het water lekker borrelt en stroomt, motiveer je je kat direct om meer te drinken. Wat natuurlijk erg goed voor zijn nieren & urinewegen is; dus daardoor een gezondere en blije kat!

Wil je graag meer advies of kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in onze winkel in Ede, de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland! Wij hebben álles om het jouw kat naar zijn zin te maken op onze kattenafdeling! Daarnaast willen onze specialisten jou alles vertellen over de verzorging van jouw kat.

Echt de moeite waard om eens langs te komen! We hebben 5000 m2 aan dierenbeleving! Je zult er je ogen uitkijken bij onze prachtige terrariums & aquariums. Maar ook hebben wij alles op het gebied van honden, vogels en knaagdierenBeneden uitgekeken? Dan loop (of lift) je naar boven en vind je daar onze paardensport, hengelsport- en outdoorafdeling. Om jouw uitje compleet te maken ga je daarna lekker lunchen in onze Lunchroom LorentzoEn als klapper op de vuurpijl hebben we ook nog eens een inpandige dierenpraktijk!

Kom je ook eens langs bij ZOO&ZO? We zien je graag!