Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Knaagdierkooi accessoires

Knaagdieren; hun naam zegt het al! Ze houden er van om aan van alles te knagen. Dit is heel natuurlijk en vanzelfsprekend voor hen. Het is dan ook zeker aan te raden om verschillende producten in de kooi te hebben waar jouw knaagdier aan kan knagen. Je kunt denken aan de Trixie Natural Living tunnel. Fijn voor jouw kleine knaagdier om flink te kunnen knagen. Daarbij kan hij zich ook lekker in de tunnel verstoppen.

Voor de grotere knaagdieren kun je bijvoorbeeld denken aan de Trixie knaagtunnel Hooi & Hibiscus. Aan deze knaagtunnel kan jouw knaagdier naast lekker knagen ook nog heerlijk snoepen.

Speeltjes voor in de knaagdierenkooi

Kleinere knaagdieren hebben veel energie, die ze niet altijd goed kwijt kunnen in hun kooi. Daarom raden wij ook altijd een looprad aan. Jouw knaagdier zal hier heerlijk in kunnen rennen en lekker zijn energie kwijt kunnen.

Voor de Russische hamster raden wij een looprad aan met een minimale diameter van 20 cm. Voor een Syrische hamster kun je het beste een looprad kiezen met een minimale diameter van 28 cm. 

Iets wat voor konijnen en cavia’s heel belangrijk is; dat ze altijd genoeg vers hooi hebben. Hier kun je het beste een hooiruif voor gebruiken. Naast dat een hooiruif het hok mooi schoon houdt,  zorgt het er ook voor dat de konijnen en cavia’s het hooi beter eten. Deze dieren eten bijna geen hooi van de grond af.

En wist je dat konijnen ook heel goed zindelijk gemaakt kunnen worden? Vaak doen konijnen hun behoefte tijdens het eten van het hooi. Zorg er daarom voor dat er een hooiruif boven een konijnen toilet hangt. Zo kun je de kooi ook makkelijker schoonhouden en dat is weer fijn voor jezelf!

Alle knaagdieren houden er trouwens van om ergens onder te zitten. Het geeft ze een veilig gevoel. Een houten of plastic
huisje of een houten brug is dan ook zeker van belang. Een houten huisje ziet er heel natuurlijk uit én je knaagdieren kunnen mooi aan het hout knagen. De plastic huisjes zijn weer heel goed schoon te houden en verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren. Dit geeft direct een gezellig sfeertje in het hok. 

Wij hebben verschillende merken huisjes en bruggetjes:

  •          Trixie
  •          Gebr. de Boon
  •          Ferplast

Wat alle hamstersoorten geweldig vinden: om door tunnelsystemen te lopen. In het wild maken hamsters deze helemaal zelf. Wij van ZOO&ZO verkopen tunnelsystemen van Ferplast. Zo maak je je eigen tunnelsysteem voor jouw hamster. Je kunt het zo gek bedenken als je zelf wilt! Veel van de kooien die wij verkopen kunnen ook aangesloten worden op deze tunnelsystemen.  

Daarnaast vinden konijnen en cavia’s het erg leuk om af en toe met een bal te spelen. Wij verkopen verschillende soorten ballen waar je ook een traktatie in kunt verstoppen. Ook verkopen wij ballen met belletjes van de merken Ferplast, Gebr. de Boon en Trixie. 

Hamsterspeelgoed

Voor je hamster kun je ook speelgoed bij ons kopen. Hamsters vinden het heerlijk om te graven. Daarom verkopen wij ook de Speel- & Graaftoren van Trixie. Deze graaftorens kun je kopen voor jouw dwerghamster of Syrische hamster, maar ze zijn ook erg geschikt voor gerbils. Met deze torens kunnen jouw knaagdieren hun natuurlijke gedrag goed nabootsen.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie of heb je niet gevonden wat je zoekt? Tijdens openingstijden kun je ons altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, we helpen je graag verder! Maar wat nog veel leuker is, kom een keertje langs bij onze winkel in Ede! Hier bieden wij je ruim 5000 m2 aan beleving! ZOO&ZO is de grootste dierenwinkel van Nederland en een walhalla voor echte dierenliefhebbers.