Knaagdierkooi accessoires

De handigste kooiaccessoires voor je hamster, cavia, rat of andere knaagdier. Van hooiruifje, huisje tot toilet. Alles voor bij je hamsterkooi of caviakooi bestel je bij ZOO&ZO tegen zeer voordelige prijzen. Je kunt je bestelling laten thuisbezorgen of kiezen voor online reserveren en ophalen in onze prachtige dierenwinkel!

  

   

per pagina

Knaagdierkooi accessoires

Knaagdieren houden er van om aan van alles te knagen. Dit is heel natuurlijk voor hen. Het is dan ook zeker aan te raden om verschillende producten in de kooi te hebben waar jouw knaagdier aan kan knagen. Je kunt denken aan de Trixie Natural Living tunnel. Hier kan jouw kleine knaagdier goed aan knagen en zich in de tunnel verstoppen. Voor de grotere knaagdieren kun je bijvoorbeeld denken aan de Trixie knaagtunnel Hooi & Hibiscus. Dit is een knaagtunnel waar jouw knaagdier lekker aan kan knagen en van kan snoepen.

De kleinere knaagdieren hebben veel energie en die energie kunnen ze niet altijd goed kwijt in hun kooi. Daarom raden wij ook altijd een looprad aan. Hier kan een knaagdier in gaan rennen en daardoor kunnen ze hun energie goed kwijt. Voor de Russische hamster raden wij een looprad aan met een minimale diameter van 20cm. Voor een Syrische hamster kun je het beste een looprad kiezen met een minimale diameter van 28cm.

Konijnen en cavia’s moeten altijd voorzien zijn van vers hooi. Hier kun je het beste een hooiruif voor gebruiken. Een hooiruif houdt het hok mooi schoon en zorgt er ook voor dat de konijnen en cavia’s het hooi beter eten, want deze dieren eten haast geen hooi van de grond af. Konijnen kunnen ook heel goed zinnelijk gemaakt worden. Tijdens het hooi eten doen konijn meestal ook hun behoefte. Zorg er daarom voor dat er een hooiruif boven een wc’tje hangt. Zo kun je de kooi ook beter schoonhouden.

Alle knaagdieren houden er van om ergens onder te zitten. Dit geeft ze een veilig gevoel. Een houten of plastic huisje of een houten brug is dan ook zeker van belang. Een houten huisje ziet er heel natuurlijk uit en de knaagdieren kunnen mooi aan het hout knagen. De plastic huisjes zijn weer heel goed schoon te houden en zijn verkrijgbaar in vele verschillende vormen en kleuren. Dit geeft een leuke sfeer in het hok.

Wij hebben verschillende merken huisjes en bruggetjes:

  •          Trixie
  •          Gebr. de Boon
  •          Ferplast

Alle hamstersoorten vinden het geweldig om door tunnelsystemen te lopen. In het wild maken hamsters deze helemaal zelf. Wij van ZOO&ZO verkopen tunnelsystemen van Ferplast. Zo kun je jouw eigen tunnelsysteem maken voor je hamster. Je kunt het zo gek bedenken als je zelf wilt. Veel kooien die wij verkopen kunnen ook aangesloten worden aan deze tunnelsystemen. 

Konijnen en cavia’s vinden het daarnaast erg leuk om af en toe met een bal te spelen. Wij verkopen verschillende soorten ballen waar je ook een traktatie in kan verstoppen, Verder verkopen wij ballen met belletjes van de merken Ferplast, Gebr. de Boon en Trixie.

Voor jouw hamster kun je ook speelgoed bij ons kopen. Hamsters houden er van om te graven. Daarom verkopen wij ook de Speel- & Graaftoren van Trixie. Deze graaftorens kun je kopen voor jouw dwerghamster of Syrische hamster, maar ze zijn ook erg geschrikt voor gerbils. In deze torens kunnen deze dieren hun natuurlijk gedrag goed uiten.