Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Caviakooi

Een caviakooi kopen? Wij bezorgen gratis vanaf 50,-. Online reserveren en ophalen in onze prachtige dierenwinkel kan ook! In onze dierenwinkel begeleiden wij dagelijks klanten bij het kopen van een caviahok, caviakooi en andere caviaspullen. Want een fijn onderkomen is de basis voor een gezond huisdier. Een caviakooi kopen vraagt wat aandacht. De grootte van de kooi is bijvoorbeeld erg belangrijk en de plek: wil je een binnenhok of een caviahok dat ook buiten kan? Verder heeft een cavia beweging en uitdaging nodig in zijn onderkomen.
Caviaspullen en cavia benodigdheden kopen: Wij geven je graag een aantal tips.

Formaat binnenhok

Hoe groter de beweegruimte, hoe beter voor je cavia! Kies dus voor een grote caviakooi wanneer je ruimte hiervoor hebt binnen.

De minimale maat voor een binnenhok is 80 x 50 cm. Voor twee cavia’s moet de kooi minimaal anderhalf keer zo groot zijn, dus circa 120 cm groot. Naast leefruimte is er op deze manier ook speelruimte voor je cavia’s. Er zijn diverse gezonde speeltjes voor in de kooi.

Cavia buiten in kooi, hok, ren

In de zomer kan je cavia gerust buiten staan of spelen. De temperatuur moet dan wel minstens 15 graden zijn. En, een cavia is niet zo sterk als een konijn. Blijf altijd oppassen. Een caviakooi of caviahok mag in ieder geval geen tocht vangen, ook geen direct zonlicht.

Je kunt natuurlijk de caviakooi buiten zetten op een zomerse middag. Een houten hok geeft meer beschutting. Heb je ook gedacht aan een ren? Bekijk hier onze konijnenrennen, ideaal voor konijnen én cavia’s.

Staat je caviakooi binnen? Zorg ook dan voor een tochtvrije plek uit de zon.

Caviakooi accessoires

Een gezonde cavia heeft beweging nodig. Naast de grootte van de kooi, adviseren wij speeltjes voor extra uitdaging. Denk bij het kopen van een caviakooi daarom ook gelijk aan extra benodigdheden, accessoires of speeltjes zoals speciale caviasnacks, een extra speeltunnel, een hangmat of een caviahuis voor ‘s nachts. Uiteraard zorgt voldoende stro of zaagsel ook voor het nodige vertier. Alles voor een gezonde en vrolijke cavia! Bekijk ons caviaspeelgoed

Online dierenwinkel en winkel in Ede

Alles voor je hamster kun je direct kopen en bestellen, hier in de ZOO&ZO webshop. Kies voor thuisbezorgen of online reserveren in de winkel. Je bestelling houden wij direct voor je apart en kun je komen afhalen in Ede wanneer het jou uitkomt. Heel eenvoudig!

Onze dierenwinkel in Ede: Een bijzondere en grote dierenwinkel met 5000m2 (!) aan beleving. Met alles voor je cavia, konijn, vogel, hond of kat. Kom langs en wij adviseren je graag, ook telefonisch of online!