Chinchillakooi

Op zoek naar een kooi voor je chinchilla? Wij hebben de perfecte chinchilla kooi! Je bestelt de chinchilla kooi van jouw keuze gemakkelijk in onze webshop. Dankzij onze ruime voorraad heb je jouw chinchilla kooi snel in huis! Heb je de chinchilla kooi van jouw keuze gevonden? Dan is het fijn om te weten dat wij vanaf €50,- gratis verzenden! Lees even verder voor wat tips rondom de beste chinchilla kooi!

Kies voor een ruime en hoge chinchilla kooi

Chinchilla’s hebben een ruime en vooral hoge kooi nodig. In een ruime kooi krijgen jouw chinchilla’s voldoende beweging. Kies voor twee chinchilla’s een chinchilla kooi van tenminste één vierkante meter waarin meerdere plateaus te plaatsen zijn. Omdat chinchilla’s groepsdieren zijn adviseren wij om altijd minstens twee chinchilla’s te nemen. Hoe meer hoe beter; reken altijd per chinchilla minimaal een halve vierkante meter extra. Heb je een groepje van vier chinchilla’s, dan moet de chinchilla kooi dus twee vierkante meter zijn. Zorg ervoor dat de kooi voor de chinchilla’s niet hoger dan 150 centimeter is, anders kunnen de chinchilla’s zich bezeren bij een val. Ook is het belangrijk dat de chinchilla kooi gemaakt is van metaal of dik hout. Chinchilla’s zijn echte knagers en een chinchilla kooi van plastic is niet veilig! 

De inrichting van de chinchilla kooi 

In de kooi voor chinchilla’s plaats je wat plateaus waar jouw chinchilla’s op kunnen springen. In het wild klimmen en springen chinchilla’s heel veel. Deze gelegenheid moeten ze dus ook in chinchilla kooi hebben. Daarnaast moeten er voldoende huisjes in de chinchilla kooi gezet worden. Heb je twee chinchilla’s, zorg er dan altijd voor dat er drie schuilhuisjes in de chinchilla kooi aanwezig zijn. Chinchilla’s houden ervan om in zand te baden, een zandbad is dus ook een must in jouw chinchilla kooi. Plaats de chinchilla kooi trouwens nooit op de tocht maar zorg wel voor voldoende ventilatie in de kooi. Ook mag de chinchilla kooi niet in de zon staan. Zorg daarnaast voor een hooiruif in de chinchilla kooi zodat er altijd vers hooi beschikbaar is. Chinchilla’s zijn vrij stressgevoelig dus plaats de kooi voor chinchilla’s op een rustige plek in de kamer, niet bij een dier of muziekbox. 

De beste kooien voor chinchilla’s 

Graag geven wij een aantal tips voor de beste chinchilla kooien. Te beginnen bij de Keddoc Knaagdierenkooi Animal Home Penthouse. Deze knaagdierenkooi is speciaal ontworpen voor knaagdieren, zoals chinchilla’s. Bij deze chinchilla kooi is het mogelijk om de kooi uit te breiden wanneer je ervoor kiest een groep chinchilla’s te houden. De kooi voor chinchilla’s bestaat uit twee delen welke je op elkaar kunt stapelen. Een andere kooi welke perfect is voor chinchilla’s, is de Keddoc kooi Home Studio. Deze ruime chinchilla kooi heeft zwenkwielen zodat je hem gemakkelijk kunt verrijden. Ook heeft deze kooi voor chinchilla’s een handige lade om de chinchilla kooi gemakkelijk schoon te maken. Je chinchilla’s kunnen dus gewoon in de chinchilla kooi blijven zitten terwijl jij de kooi schoonmaakt.

Alles voor chinchilla’s koop je bij ZOO&ZO

Chinchilla’s zijn leuke dieren, maar er zijn een aantal punten waar je goed rekening mee moet houden, waaronder de chinchilla kooi. Het zijn geen knaagdieren om te knuffelen, zoals een konijn, dus denk je erover na om chinchilla’s aan te schaffen? Informeer dan eerst even goed over de verzorging van deze mooie dieren! Natuurlijk kunnen wij bij ZOO&ZO jou alles vertellen over de beste chinchilla kooi en de verzorging van chinchilla’s. Kom zeker eens naar onze dierenwinkel in Ede of stel ons jouw vragen gerust! Je kunt ons mailen naar info@zoo-enzo.nl of bereiken op 0318-693078 tijdens kantooruren.