Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Muizenkooi

Wil je een muizenkooi kopen? Bedenk dan eerst hoeveel muizen je wilt houden in de muizenkooi. Muizen zijn groepsdieren, dus wil je graag blije muizen, kies dan zeker voor meerdere muizen in je muizenkooi. Let op: muizen zijn echte klimmers en springers en kunnen door de kleinste gaatjes. Belangrijk om rekening mee te houden bij de aanschaf van een kooi voor muizen. De tralieafstand van de muizenkooi mag bijvoorbeeld niet groter zijn dan 7mm. Wij geven je graag tips voor de beste muizenkooi!

Trofis terrarium als kooi voor muizen

Wil je jouw muizen een fijne muizenkooi geven zonder ontsnappingsgevaar? Kies dan voor een Trofis terrarium. Dit terrarium heeft een goede ventilatie en biedt de perfecte kooi voor muizen. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat jouw muizen uit de muizenkooi zullen ontsnappen!

Ferplast Karat muizenkooi

Een andere goede optie als muizenkooi is de Ferplast Karat muizenkooi, verkrijgbaar in verschillende maten. Deze muizenkooi van Ferplast bestaat uit een glazen onderbak. De diepte van deze glazen onderbak geeft jouw muizen de mogelijkheid om te graven en zich terug te trekken in de bodembedekking. Deze muizenkooi is gemakkelijk schoon te maken door de bovenste traliekooi. De tralie afstand van deze muizenkooi is smal genoeg zodat jouw muizen niet zullen ontsnappen! Deze kooi voor muizen is inclusief slaaphuisje, voerbak, drinkfles, looprad en vier plastic voetjes voor stabiliteit.

Ferplast Gabry muizenkooi

Een andere optie als muizenkooi is de Gabry muizenkooi van Ferplast. Ook deze muizenkooi heeft een glazen bak en een bovenkant met tralies. Ook deze kooi voor muizen is verkrijgbaar in verschillende maten. Alle kooien hebben een verhoogde metalen plank met ladder en een kom van staal, evenals een drinkfles. De grootste modellen van deze muizenkooi (Gabry 60 en 80)  hebben ook transparante plastic buizen. Hier kunnen jouw muizen lekker mee spelen in de kooi.

Waar plaats je de muizenkooi?

Gun jouw muizen lekker de ruimte in hun muizenkooi en let voornamelijk op de tralieafstand. Muizen kunnen met gemak door smalle kieren en zijn gewiekste ontsnappers! Belangrijk is om de muizenkooi niet in de zon of op de tocht te zetten. Daarnaast is het voor muizen fijn om de muizenkooi tegen een muur te plaatsen. Muizen zijn prooidieren en dit geeft hen een beschermd gevoel. Zorg er ook voor dat de kooi voor muizen uit de buurt van andere huisdieren staat. Zet als laatste de muizenkooi op een rustige plek, dus niet direct naast de tv of muziekmeubel.

Inrichting van de muizenkooi

Bij het inrichten van de muizenkooi begin je met de bodembedekking. Kies als bodembedekking in de kooi voor jouw muizen bijvoorbeeld Back-2-Nature Pet’s Paper. Een natuurlijke bodembedekking welke goed vocht en geurtjes opneemt. Zorg ook voor leuke speelmogelijkheden in je muizenkooi. Hierbij kun je denken aan tunnels, hangmatjes, een looprad en natuurhout. Omdat muizen prooidieren zijn moeten er ook voldoende schuilmogelijkheden in de muizenkooi zitten. En stop wat nestmateriaal in de muizenkooi zodat ze een lekker bedje kunnen (op)maken!

Alles op het gebied van muizen en muizenkooien

Bij ZOO&ZO dierenwinkel hebben wij een mooi assortiment muizenartikelen. Naast prachtige muizenkooien hebben wij vanzelfsprekend muizenvoer, accessoires voor de muizenkooi, bodembedekking voor in de muizenkooi en speelgoed voor muizen. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan winkelbeleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Bestel jouw muizenkooi eenvoudig bij ZOO&ZO

De beste muizenkooi koop je in dierenwinkel ZOO&ZO. Of bestel jouw kooi voor muizen gemakkelijk en voordelig online! Bij besteding van €50,- of meer worden jouw muizenspullen al gratis verzonden! Bestel jouw kooi voor muizen vandaag nog of kom een keertje langs in Ede! Grote muizenkooien versturen we met speciaal transport, zo komen ook deze veilig aan. Voor onze bezorgservice ontvang je een e-mail waar je een gewenste afleverdag voor jouw muizenkooi kunt aangeven.