Knaagdierkooien

Van hamsterkooi tot muizenkooi! ZOO&ZO heeft de mooiste hokken en kooien voor je knaagdier. Kies uit meer dan 200 knaagdierkooien. Een knaagdierenkooi kopen? Kooien voor je knaagdier vanaf 50,- bezorgen wij GRATIS! Bestel bij ZOO&ZO.

per pagina

Knaagdierenkooi assortiment

Elk knaagdier heeft zijn eigen kooi. Heb je een cavia? Wij hebben speciale kooien voor cavia's.

Andere knaagdierkooien hebben wij uiteraard ook, zoals rattenkooien, hamsterkooien of muizenkooien. Kooien met leuke accessoires. Want je knaagdier moet wel fit blijven! Staan er accessoires afgebeeld bij de knaagdierenkooi van je keuze? Dan is de prijs inclusief deze accessoires.

Hamsterkooien

Bij aanschaf van een hamsterkooi kun je het beste eerst kijken naar het soort hamster dat je wilt kopen. De ene hamstersoort is anders dan de andere. Een Russische dwerghamster leeft bijvoorbeeld alleen en kan absoluut niet samen gehouden worden. De Roborovski dwerghamster leeft in groepen en daarvoor is het juist beter om meerdere bij elkaar te laten leven.
Alle hamstersoorten kunnen heel slecht diepte zien. Het is dus erg belangrijk dat de kooi niet te hoog is. De oppervlakte is belangrijker dan de hoogte. Hieronder vind je de minimale afmetingen van alle hamstersoorten.

De Russische dwerghamster is het gelukkigst in een minimale kooi van 60cm in de breedte. Deze hamster leeft alleen.
De Syrische hamster is het gelukkigst in een minimale kooi van 80cm in de breedte. Deze hamster leeft alleen.
De Roborovski dwerghamster is het gelukkigst in een minimale kooi van 60x40 cm (lxb). Deze afmeting is voor 2 Roborovski dwerghamsters. Voor 3 Roborovski dwerghamsters kun je het beste voor een kooi gaan van minimaal 70x40 cm.
De Chinese dwerghamster is het gelukkigst in een kooi van minimaal 60 cm in de breedte. Deze hamsters leven alleen maar soms kunnen deze hamsters gekoppeld worden. Een hok van minimaal 80cm is dan aan te raden.

Alle hamsters vinden het heerlijk om te badderen in chinchilla zand. Dit zand zorgt ervoor dat de hamsters hun vacht goed kunnen verzorgen.

Muizenkooien

Bij muizenkooien is het belangrijk om een kooi te kiezen die niet van plastic is. Muizen zijn echte knaagdieren en knagen gemakkelijk door plastic. Het beste voor muizen is een aquarium of terrarium. Deze bakken zijn gemaakt van glas en kunnen dus niet kapot worden geknaagd. Als je er toch voor kiest om een traliekooi te kiezen, dan is het 't beste om een traliekooi te kiezen waar de tralieafstand maximaal 6mm is. Muizen zijn groepsdieren en daarom kun je het beste meerdere muizen nemen. Een kooi van 60 x 50 (lxb) is voor maximaal twee muizen. Een kooi kan nooit te groot zijn, maar zeker wel te klein.

Merken knaagdierkooien

Ferplast en Keddoc zijn onze meest verkochte merken. Beide merken hebben knaagdierkooien voor ieder wat wils, namelijk knaagdierenkooien met meerdere verdiepingen, van kunststof of een ware cottage van hout.

Een selectie van onze merken:

  • Ferplast 
  • Keddoc
  • Savic
  • Woodland

Kooien en meer…

Bij een knaagdierenkooi hoort natuurlijk ook knaagdiervoer, snacks, voerbakken en waterflessen en vergeet de bodembedekking niet. Bestel dit direct mee voor een tevreden knaagdier. Hamsters en cavia's houden natuurlijk ook van spelen. Bekijk onze knaagdieraccessoires: leuk én gezond.

Knaagdierenkooi kopen

Knaagdierenkooi kopen? Alle knaagdierkooien bestel je in onze online dierenwinkel & webshop tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Alle knaagdierkooien bezorgen wij bovendien GRATIS (bij bestellingen boven de 50,-) of kom naar onze prachtige ZOO&ZO winkel in Ede! Een bijzondere én grote dierenwinkel met 5000m2 aan beleving. Zoo&Zo is een ware dierenwereld met knaagdieren, vogels, vissen en alles voor je hond en kat, een warenhuis vol dierenbenodigdheden.

Heb je advies nodig? Onze medewerkers weten alles van wat in onze dierenwinkel te koop is. Wij helpen je graag!