Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Knaagdiervoer

Op zoek naar knaagdiervoer? Knaagdiervoer vind je bij ZOO&ZO in vele soorten en van topkwaliteit!  Knaagdiervoer hebben wij van diverse topmerken zoals Versele-Laga HobbyFirst, Vitakraft, Selective, Kasper en Beaphar Care+. Of je nu knaagdiervoer voor je hamster, gerbil, muis, cavia, rat of fret zoekt? Bij ZOO&ZO slaag je gegarandeerd voor het beste knaagdiervoer! Ook voor degoe’s en chinchilla’s hebben wij een ruim assortiment voer voor knaagdieren. Ieder knaagdier heeft zijn eigen voeding nodig. Gemengd voer, krokante korrels of geperste korrels? Geen idee welk knaagdiervoer jouw knaagdier nodig heeft? Vraag onze specialisten gerust om advies voor het beste voer voor jouw knaagdier!

Hamster, gerbil, muizen en ratten knaagdiervoer

Hamsters en gerbils eten van nature veel dierlijke eiwitten, daarom is het belangrijk dat in hun knaagdiervoer deze ruim aanwezig zijn. Eiwitrijk knaagdiervoer zijn bijvoorbeeld gedroogde meelwormen. Daarnaast raden wij een knaagdiervoeding aan in vaste brok, hierdoor kunnen jouw knaagdieren niet selectief gaan eten. Op deze manier zullen ze alle voedingsstoffen uit hun knaagdiervoer halen. Wij raden bijvoorbeeld de Versele-Laga Complete voeding voor knaagdieren zeer aan. Dit is een complete voeding voor jouw knaagdieren waar alle voedingsstoffen inzitten.

Knaagdiervoer voor cavia’s

Knaagdiervoer voor cavia’s heeft een andere samenstelling dan knaagdiervoer voor bijvoorbeeld hamsters. In caviavoer is het belangrijk dat er vitamine C is het knaagdiervoer zit, omdat cavia’s net als mensen zelf geen vitamine C aanmaken. Cavia’s zijn knaagdieren welke je ook met groenten en fruit kunt bijvoeren voor extra vitamine C. Kies bijvoorbeeld voor rode paprika, deze zit bomvol vitamine C; een mooie aanvulling op het knaagdiervoer. Daarnaast is het als knaagdiervoer voor cavia’s belangrijk dat er veel plantaardige vezels in het voer voor deze knaagdieren zit. Dit kun je het beste aanbieden in een vaste brok, hierdoor kunnen jouw cavia’s niet selectief gaan eten. Ook voor cavia’s raden wij de Versele-Laga Complete voeding voor knaagdieren aan. In dit voer voor knaagdieren zitten veel ruwe vezels welke voor een optimale darmwerking zorgen. Wat ook belangrijk is voor cavia’s dat je cavia’s onbeperkt hooi aanbied als aanvulling op het knaagdiervoer. Hierdoor zullen de gassen niet gaan ophopen in de maag van jouw cavia en blijft jouw knaagdierenvriendje gezond!

Voer voor knaagdieren zoals degoe’s en chinchilla’s

Als knaagdiervoer voor degoe’s en chinchilla’s is het belangrijk dat er veel plantaardige vezels in het voer voor deze knaagdieren zit. Ook degoe’s en chinchilla’s moet je onbeperkt hooi aanbieden als aanvulling op het knaagdiervoer. Hierdoor zullen de gassen niet gaan ophopen in de maag van jouw degoe of chinchilla en blijven ze gezond. Chinchilla’s eten in de natuur veel plantaardig voedsel met heel veel vezels, denk bijvoorbeeld aan gedroogde grassen, struiken en cactussen. Degoe’s zijn van nature planteneters en eten grassen, zaden en dorre plantendelen. Let op; knaagdiervoer met veel vet en oliën, bijvoorbeeld in de vorm van zonnebloempitten en pinda’s is niet geschikt voor degoe’s en chinchilla’s! Meer weten over het juiste knaagdiervoer voor degoe’s en chinchilla’s? Vraag onze deskundige medewerkers gerust om advies voor voer voor deze knaagdieren!

Knaagdiervoer voor fretten

Fretten hebben weer andere wensen als knaagdiervoer. Knaagdiervoer voor fretten moet rijk zijn aan taurinerijke dierlijke eiwitten. De Complete voeding van Versele-Laga raden wij voor fretten aan, omdat deze graanvrij is en vol zit met taurinerijke dierlijke eiwitten. De dierlijke eiwitten uit het knaagdiervoer voor fretten worden gehaald uit kip, eend, kalkoen en zalm. De wilde verwanten van de fret zijn echte vleeseters en voeden zich in de natuur met knaagdieren en vogels. Het maag-darmkanaal van de fret is dan ook helemaal ingesteld op het verteren van vlees. Als knaagdiervoer kun je fretten ook dode prooidieren voeren zoals ratten en muizen. Let op; een frettenmaag kan geen groenten en fruit verwerken. Ook hondenvoer is ongeschikt als voer voor fretten omdat hier teveel onverteerbare plantaardige producten en vezels inzitten.

Snacks als aanvulling op het knaagdiervoer

Gun jouw knaagdieren een extraatje naast het knaagdiervoer in de vorm van knaagdiersnacks! Bij ZOO&ZO hebben wij een ruim assortiment snacks voor knaagdieren. Deze snacks zijn een waardevolle toevoeging op het knaagdiervoer. Knaagdieren horen zoals de naam al zegt te knagen en knaagdiersnacks kunnen hun behoeften daarin bevredigen. Ook zijn snacks voor knaagdieren gezond voor de darmen van jouw knaagdier. Vraag in onze winkel naar het uitgebreide assortiment knaagdiersnacks als toevoeging op het knaagdiervoer.

Alles voor jouw knaagdier bij ZOO&ZO

Je wilt alleen het allerbeste voor je knaagdier, dat begrijpen we bij ZOO&ZO! Naast een ruim assortiment knaagdiervoer vind je daarom alles voor de verzorging van jouw knaagdieren. Van een diepgaand assortiment hoogwaardig knaagdiervoer tot de origineelste knaagdierspeeltjes, prachtige knaagdierhokken, gezonde knaagdiersnacks, tot accessoires en bodembedekking voor knaagdieren. Kortom; voor alles voor je knaagdier moet je bij ZOO&ZO zijn!

Knaagdiervoer kopen? Goed idee! Bestel online bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van knaagdiervoer vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw knaagdieren webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw knaagdierspullen namelijk al gratis verzonden! En bestel je jouw knaagdiervoer op werkdagen vóór 17:00 uur dan wordt dit dezelfde werkdag verzonden. Bestel het knaagdiervoer vandaag nog of kom een keertje langs!