Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Caviavoer

Caviavoer bestaat niet alleen uit brokken maar voornamelijk uit hooi. Het is dan ook belangrijk dat je dagelijks vers hooi als caviavoer aanbied. Daarnaast geef je jouw cavia brokken, groenten, fruit en snacks als caviavoer. Bestel jouw caviavoer voordelig online. Of kom naar onze winkel in Ede voor het juiste voer voor cavia’s!

Caviavoer in de vorm van hooi

Caviavoer bestaat voor cavia’s zoals gezegd voor een groot gedeelte uit hooi. De bekendste soorten hooi zijn; Timothy hooi (extra goed voor cavia’s met tandproblemen, laag in eiwit & calcium waardoor het ook goed is voor cavia’s met nier- en blaasproblemen) bergweidehooi en kruidenhooi. Het liefst bied je het hooi als caviavoer aan in een hooiruif om te voorkomen dat het vies wordt. Biedt altijd voldoende hooi aan als caviavoer, om de darmen van jouw cavia goed op gang te houden. Bij ZOO&ZO hebben hooi van de merken Keddoc, Versele Laga & Vitakraft als voer voor cavia’s.

Brokken als caviavoer

Voer voor cavia’s hebben wij in 3 soorten; het gemengde caviavoer, de geperste brok en de geextrudeerde (krokante) caviabrok. Het nadeel van gemengde brokken caviavoer is dat jouw cavia hier zelf uit kan pikken wat hij wel of niet eet. Daarnaast kun je kiezen voor geextrudeerde of geperste brokken caviavoer. Beide van deze soorten caviavoer zijn prima. Toch adviseren wij bij ZOO&ZO om te kiezen voor de geextrudeerde brok als caviavoer van Versele Laga. De kwaliteit van dit voer voor cavia’s is erg hoog. Het is een complete voeding en wordt vaak beter gegeten door jouw cavia’s vanwege de smaak van het caviavoer. Daarnaast zit er een hoog vezelgehalte in dit caviavoer met lange vezels wat de darmwerking van jouw cavia’s goed stimuleert.

Merken caviavoer bij ZOO&ZO 

Bij ZOO&ZO hebben wij caviavoer van de merken: Versele Laga, Selective, Beaphar & Hobby First. Kom je er niet helemaal uit welk caviavoer jij het beste kunt kiezen? Vraag dan onze deskundige medewerkers om advies voor het juiste voer voor cavia’s.

Caviavoer moet vitamine C bevatten

Net als bij mensen is vitamine C een belangrijk onderdeel van het caviavoer. Cavia’s kunnen net als mensen zelf geen vitamine C aanmaken en halen dit uit hun caviavoer. Zorg daarom altijd voor caviavoer wat voldoende vitamine C bevat. Daarom geef je cavia’s naast brokken caviavoer in de vorm van groenten & fruit. Laat je vooraf goed informeren of bepaalde soorten groenten & fruit wel als voer voor cavia’s geschikt is.

Alles op het gebied van caviavoer

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment caviavoer. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen! Naast caviavoer vind je bij ons alles rondom de verzorging van jouw cavia’s.

Bestel jouw caviavoer bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van voer voor cavia’s vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw caviavoer webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw caviaspullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw caviavoer vandaag nog of kom een keertje langs!