Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Bodembedekking konijn

De bodembedekking moet ook passen bij het natuurlijke gedrag van jouw konijnen. Bij ZOO&ZO hebben we allerlei verschillende soorten bodembedekkers, zodat er altijd wel een product bij zit wat bij jouw konijn(en) past. Kies uit beukensnippers, hooi, stro, hennepvezel, papier of zelfs maiskolfkorrels.

Diverse soorten bodembedekking

Waar vroeger hooi, stro, beukensnippers en houtvezels de belangrijkste bodembedekkers waren, zijn er nu verschillende andere materialen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld van Ekoo Animal Bedding Card & Card Mix; een bodembedekking gemaakt van gerecycled karton en eierdozen. Deze bodembedekking is ook geschikt voor langharige konijnen, is stofvrij en absorbeert goed vocht en geurtjes. Als nestmateriaal kun je Ekoo Bedding Cotton & Comfort goed gebruiken; gemaakt van katoenzaad en dus erg zacht. Ekoo Bedding heeft daarnaast de Cotton & Card in het assortiment; gemaakt van zowel gerecycled karton, eierdozen en katoenzaad, deze bodembedekking heeft meerdere voordelen. Hij is stofvrij, neemt goed vocht en luchtjes op en is daarnaast lekker zacht. Er is nog een optie van Ekoo Bedding, namelijk de Ekoo Animal Bedding Ekobiose Hennep; ook deze bodembedekking is van natuurlijk materiaal en stofvrij en zeer geschikt voor geur- en vochtopname. Let er wel op dat je voor langharige konijnen geen hennep kiest omdat dit in het haar blijft hangen. Van Back-2-Nature kun je kiezen voor korrels, gemaakt van 99% gerecycled papier, een uitermate absorberende bodembedekking zonder toevoegingen of chemicaliën welke ook stofvrij is. Ook de ESVE Pet’s Paper Bedding is een bodembedekking welke gemaakt is van gerecycled papier, dus 100% biologisch afbreekbaar. Ook dit is een zachte en stofvrije bodembedekking waarbij je geen last hebt van ongewenste geurtjes. Tot slot hebben we nog Corbo Bodembedekking, gemaakt van maisstrooisel uit de kern van een maïskolf. Mais is een natuurlijk product wat veilig is, goed absorbeert en niet stuift. Het is relatief zwaar en het vocht verdampt niet meer uit de maiskolfkern. Genoeg keuze dus voor jouw konijntjes!

Omschakelen van bodembedekking

Voor een konijn kan het omschakelen naar een nieuwe bodembedekking best wel wennen zijn. Het ene dier zal deze verandering verwelkomen, terwijl het andere dier hier veel stress van krijgt. Heb je de bodem van je kooi gevuld met de goede bodembedekker? Houd je konijn dan goed in de gaten. Kijk goed hoe je konijn reageert als je hem of haar in zijn schone kooi of hok zet.

Merken bodembedekking konijn bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO hebben we bodembedekking voor jouw konijnen van de topmerken Ekoo Bedding, ESVE, Back-2-Nature, Happy Home, Vitakraft, Nature’s Best en Corbo.

Alles op het gebied van bodembedekking voor konijnen

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment bodembedekking voor konijnen. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Naast bodembedekking voor jouw konijnen kun je bij ons ook terecht voor:

Bestel de bodembedekking voor jouw konijnen bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van bodembedekking voor jouw konijnen vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw bodembedekking konijnen webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw konijnenspullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw bodembedekking konijn vandaag nog of kom een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden van bodembedekking voor konijnen tot konijnenkooien koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! Nog niet de juiste bodembedekking voor jouw konijnen gevonden? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment bodembedekking voor konijnen kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze deskundige medewerkers helpen je graag op weg!