Bodembedekking konijn

Jouw konijn verdient alleen het allerbeste, dus ook de beste bodembedekking. Een fijne leefomgeving draagt bij aan een gelukkig leven van jouw konijn. Bedek de grond van jouw konijnenhok of -kooidaarom alleen met de fijnste producten. Wij hebben allerlei verschillende soorten bodembedekkers, zodat er altijd wel een product bij zit wat bij jouw huisdier past. Kies uit beukensnippers, hooi, stro hennepvezel, papier of zelfs mais.

Wij hebben diverse bodembedekkers voor alle konijnen en andere knaagdieren!

  

  

Meer

Bodembedekking Konijn

Bodembedekking kopen? Waar vroeger hooi, stro, beukensnippers en houtvezels de belangrijkste bodembedekkers waren, zijn er nu verschillende andere materialen waar je uit kunt kiezen. Een goede bodembedekker draagt bij aan het welzijn van je dier, maak dus een weloverwogen keuze. Welke van deze materialen past nu het beste bij jouw konijn? Moet jij je konijnenkooi of konijnenhok bedekken met hooi, stro, houtvezel of een ander product? Hieronder volgt een korte uitleg per soort bodembedekking, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw konijn!

Soorten Bodembedekking

Voor een konijn kan het omschakelen naar een nieuwe bodembedekking best wel wennen zijn. Het ene dier zal deze verandering verwelkomen terwijl het andere dier hier veel stress van krijgt. Heb je de bodem van je kooi gevuld met de goede bodembedekker? Houd je knaagdier dan goed in de gaten. Kijk goed hoe je konijn reageert als je hem in zijn schone kooi of hok zet.

Hooi
Wil je hooi kopen? Hooi is onmisbaar als ruwvoeding voor je konijn. Bergweidehooi is zeer geschikt als bodembedekker voor dieren die van oorsprong uit droge gebieden komen. Natuurlijke hooi is vrij stoffig en dus niet geschikt als nestmateriaal voor dieren die hier niet goed tegen kunnen. 

Stro
Stro is minder stoffig dan hooi en zeer geschikt als nestmateriaal. Het is zacht en bied in geplette en gehakselde toestand goede graafmogelijkheden. Het neemt echter wel minder goed vocht op dan bijvoorbeeld houtvezels.

Beukensnippers
Houtsnippers of beukensnippers zijn minder stoffig, absorberen goed en zijn een goedkope bodembedekking. Houtsnippers zijn echter wel erg zwaar en hard en zijn dus het meeste geschikt voor dieren die niet veel op de bodem van de kooi komen. Zoals eekhoorns, degoes, chinchilla's, ratten, en sommige muizen. Het is ook belangrijk om je knaagdier naast beukensnippers een zacht nestmateriaal te geven.

Hennepvezel
Wil je hennepvezel kopen? Dit is een zeer geschikte bodembedekker voor bijna alle knaagdieren. Hennepvezel bevat weinig stof, absorbeert uitstekend, is een zachte bodembedekking en het zorgt voor goede graafmogelijkheden. Een fijne bodembedekker voor kleine en grote knaagdieren.

Houtvezel / zaagsel
Houtvezel, zaagsel of ook wel houtkrullen worden vaak gebruikt als bodembedekker voor je konijn. Het ruikt fris, absorbeert goed, is zacht en licht in gewicht, daarnaast is het een goedkope bodembedekking. Het enige nadeel? Het is erg stoffig!

Katoenvezel
Katoenvezel is een zachte bodembedekking die niet stuift, goed absorbeert en fris ruikt.  Je knaagdier kan er goed in graven en ruikt ook erg fris, daarnaast ziet het er ook heerlijk uit. Gebruik het alleen niet bij dieren jonger dan 3 maanden, als ze het eten kan dit maag-darm problemen veroorzaken. Oudere dieren hebben hier geen last van.

Papier
Papiersnippers zijn een goede bodembedekking. Ze nemen veel vocht op en voelen prettig en zacht aan. Papiersnippers kunnen ook gebruikt worden als nestmateriaal.

Maïs
Maïs is een bodembedekking die uit een maiskolfkern bestaat. Dit is een natuurlijk product wat veilig is, goed absorbeert en niet stuift. Het is een relatief zwaar en het vocht verdampt niet meer uit de maiskolfkern.  

Diverse merken

Naast deze diverse producten hebben wij ook diverse merken. Zo kun je de producten van Back-2-Nature, Corbo, Vitakraft goedkoop in huis halen. Daarnaast hebben wij ook diverse producten van Versele Lagan, Joris No Smell en Natures Best. Stuk voor stuk goede merken met kwalitatieve bodembedekkers.