Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Konijnenhok

Konijn of konijnen? Wij adviseren konijnen. Konijnen zijn namelijk groepsdieren. Wanneer je een konijn alleen zet dan zal het konijn zich al na een korte periode eenzaam voelen. Het advies is daarom om voor ten minste twee konijnen te kiezen. Een konijn is van nature actiever dan door de meeste mensen gedacht wordt. Konijnen zijn nachtdieren en daarom vooral actief in de late uurtjes, hierdoor zien wij konijnen meestal niet in hun actievere vorm. 

Welk konijnenhok kopen voor jouw konijn?

Voor het kiezen van een konijnenhok adviseren we daarom om altijd voor minimaal 1,20mte gaan. Konijnenhok met ren? Goede keuze! Kies een konijnenhok met ren, deze all-in-one combinatie zorgt voor alle wensen van jouw konijnen. Door een konijnenhok uitgebouwd met ren zorg je voor de bewegingsvrijheid die jouw konijnen écht nodig hebben. Daarnaast kan je in het voorjaar en zomer kiezen voor een extra ren, leuk voor buiten in de tuin! Let daarbij wel op dat de konijnen niet te lang in de zon huppelen, ze krijgen het namelijk snel warm. Het advies is om dit rond het einde van de middag, begin van de avond te doen. Ja, konijnen krijgen het snel té warm! Konijnen zijn actief in de avond en nacht dan is het koeler en dan zijn ze minder opvallend als prooidier. Overdag zijn ze vaak te vinden in hun koude konijnenhol! Kies daarom voor een konijnenhok met konijnenren en nachthok voor jouw konijnen. Het is belangrijk om het nachthok in de warmere maanden goed te luchten en in de koude maanden extra knus te maken met lekker veel stro.

We hebben de alle opties konijnenhok in ons assortiment, ook hebben we veel all-in-one combinaties konijnenhok, inclusief nachthok en konijnenren. Keuzestress? Onze medewerkers geven je graag advies over het kiezen van het juiste konijnenhok.

Konijnenhok buiten

Voor een konijnenhok buiten is het belangrijk op welke ondergrond deze staat. Zet je het konijnenhok bijvoorbeeld op gras, dan kan het konijn zich uitgraven. Tegels zijn een goeie optie voor een konijnenhok, hierop kunnen konijnen hun nagels slijten en de tegels blijven koel is in de zomer. Belangrijk is dat het konijnenhok, nachthok of konijnenren niet de hele dag vol in de zon staat en er geen neerslag in het konijnenhok kan komen. Ook mag het konijnenhok niet op de tocht staan. Een mooie locatie voor het konijnenhok is tegen een muur, op tegels en een plek waar het genoeg schaduw heeft in de warmere maanden.   

Een konijnenhok voor buiten zijn vaak gemaakt van natuurlijk hout, zet deze jaarlijks opnieuw in de beits op waterbasis. Konijnenhokken van hout geven een mooie natuurlijke uitstraling. Kies voor een mooi natuurlijk houten buitenhok, of ga voor een strak alternatief konijnenhok van kunststof

Konijnenhok binnen

Een konijnenhok voor binnen ook wel konijnenkooien genoemd zijn vaak gemaakt van kunststof met tralies. Hier zitten alle benodigdheden voor jouw konijn vaak al bij in, het is een compleet konijnenhok. Het voordeel van deze konijnenkooien is dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Een konijnenhok voor binnen worden geleverd met een standaard: een soort verhoging. Let er op dat het konijnenhok niet in de volle zon staat of bij de verwarming en het liefst tegen een muur, omdat een konijn een prooidier is voelt het zich tegen een muur meer op het gemak. En zet het konijnenhok ook niet op de tocht. Wanneer je een ren aan het konijnenhok bevestigt let dan op de ondervloer, zodat jouw konijn genoeg grip heeft.

Merken konijnenhok bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO hebben wij een konijnenhok, konijnenren en een nachthok van de merken Keddoc, Trixie, Woodland en Ferplast.

Alles op het gebied van konijnenhok & konijnen

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment konijnenartikelen. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan winkelbeleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Zoek specifieker naar konijnenhok of andere konijnenspullen:

Bestel jouw konijnenhok bij ZOO&ZO

Je vind alle soorten konijnenhok ook in onze dierenwinkel ZOO&ZO, we hebben een konijnenhok in het klein en groot, konijnenhokken van natuurlijk hout of kunststof. Bij besteding van €50,- of meer worden jouw konijnenspullen al gratis verzonden! Bestel jouw konijnenhok vandaag nog of kom een keertje langs in Ede! Een grote konijnenhok versturen we met speciaal transport, zo komen ook deze veilig aan. Voor onze bezorgservice ontvang je een e-mail waar je een gewenste afleverdag voor jouw konijnenhok kunt aangeven.

Wij zijn dé dierenwinkel voor jouw konijn

Naast onze online webshop is ZOO&ZO is de grootste dierenwinkel van Nederland. Eén bijzondere dierenwinkel met 5000m2  aan beleving in Ede. We hebben alles voor konijnen en knaagdieren, van konijnenhok tot rattenkooi, bodembedekking tot verzorging van jouw konijn of knaagdier, bij ons koop je alles op één plek, ideaal! Kom ook eens langs in onze fysieke winkel in Ede waar we naast konijnen en knaagdieren ook alles hebben voor honden, katten, vogels, aquarium, terrarium, hengelsport, paardensport en outdoor.

ZOO&ZO is een warenhuis vol met dierenbenodigdheden met gespecialiseerde medewerkers die u graag verder helpen. Bestel nu makkelijk eenvoudig en snel in onze online winkel, of kom eens bij ons langs. Online bestellen en bij ons afhalen behoort ook tot één van de mogelijkheden!

We geven je graag advies in onze winkel of neem direct telefonisch contact met ons op via 0318 – 69 30 78 (tijdens openingstijden) of per mail.