Als essentiële winkel zijn wij van ma t/m do geopend tot 19:00, vrijdag tot 20:00 en zaterdag tot 17:00 uur.

Konijnenhok

Konijnen zijn groepsdieren en daarom adviseren wij altijd om ten minste twee konijnen te kiezen. Gun jouw konijnen de ruimte en neem een konijnenhok van minimaal 1.20 m2. Dit konijnenhok breidt je uit met een leefruimte (ren) van 2 m2 per konijn. Konijnen zijn actieve dieren en hebben absoluut de ruimte nodig om lekker rond te rennen in hun konijnenhok met ren. Voordat je een konijnenhok uitzoekt moet je er eerst over nadenken of je een konijnenhok voor binnen of buiten wenst. Ga je jouw konijnen in huis vesten of buiten?

         

  

Meer
per pagina

Waarop letten bij een konijnenhok voor binnen?

Konijnenhokken voor binnen zijn vaak gemaakt van kunststof met tralies. Hier zitten alle benodigdheden voor jouw konijn vaak al bij in, het zijn complete konijnenhokken. Het voordeel van deze binnenhokken is dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Veel  konijnenhokken voor binnen worden geleverd met een standaard: een soort verhoging. Let er op dat het konijnenhok niet in de volle zon staat of bij de verwarming en het liefst tegen een muur, omdat een konijn een prooidier is. En zet het konijnenhok ook niet op de tocht. Wanneer je een ren aan het konijnenhok bevestigt let dan op de ondervloer, zodat jouw konijn genoeg grip heeft.

Konijnenhok voor buiten

Voor een konijnenhok voor buiten is het belangrijk op welke ondergrond deze staat. Zet je het buitenhok bijvoorbeeld op gras, dan kan het konijn zich uitgraven. Tegels zijn een goeie optie voor een buitenhok, omdat ze hierop hun nagels kunnen slijten en het koel is in de zomer. Belangrijk is dat het konijnenhok buiten niet in de volle zon staat en er geen neerslag in het konijnenhok kan komen. Ook mag het konijnenhok niet op de tocht staan. Konijnenhokken voor buiten zijn vaak gemaakt van hout en deze zet je jaarlijks in de beits. Nadeel van een houten konijnenhok is dat de konijnen er vaak aan gaan knagen en ze moeilijker schoon te maken zijn. Konijnenhokken van hout geven wel een mooie natuurlijke uitstraling. Kunststof konijnenhokken zijn erg duurzaam en goed schoon te maken, bovendien knagen de konijnen hier niet aan. Deze konijnenhokken hoeven bovendien niet in de beits gezet te worden.

Merken konijnenhokken bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO hebben wij konijnenhokken van de merken Ferplast & Keddoc.

Alles op het gebied van konijnenhokken & konijnen

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment konijnenartikelen. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Naast konijnenhokken kun je bij ons ook terecht voor:

Bestel jouw konijnenhok bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van konijnen vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw konijnen webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw konijnenspullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw konijnenhok vandaag nog of kom een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden van konijnenhok tot konijnenkooi koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! Nog niet het konijnenhok gevonden wat je zoekt? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment konijnenhokken kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze vakkundige medewerkers helpen je graag op weg!