Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Konijnenvoer

Bij ZOO&ZO hebben wij een ruim assortiment aan kwalitatief goed konijnenvoer en hooi om jouw konijn gezond en sterk te houden. Het menu van jouw konijn is verder aan te vullen met snacks die wij ook verkopen in vele soorten en smaken. Wij verkopen alles wat jouw konijn nodig heeft!

Diverse soorten hooi

Konijnenvoer bestaat voor jouw konijnen zoals gezegd voor het grootste gedeelte uit hooi. Er zijn diverse soorten hooi, daarbij is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd en gezondheid van jouw konijn. De bekendste soorten hooi zijn Timothy hooi (extra goed voor konijnen met tandproblemen, laag in eiwit en calcium waardoor het ook goed is voor konijnen met nier- en blaasproblemen), bergweidehooi en kruidenhooi. Er zit nogal verschil in kwaliteit van bepaalde soorten hooi, kom dus gerust langs bij ZOO&ZO voor advies. Het liefst bied je het hooi aan in een hooiruif om te voorkomen dat het vies wordt. Belangrijk is het om altijd onbeperkt hooi aan te bieden, om de darmen van jouw konijn goed op gang te houden.

Extra tip voor het zindelijk maken van jouw konijn

Wil je jouw konijn graag zindelijk maken, hang dan de hooiruif boven het konijnentoilet. Konijnen doen graag hun behoeften terwijl ze hooi aan het eten zijn.

Merken hooi bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO hebben wij hooi van de merken Keddoc, Versele Laga & Vitakraft.

Brokken konijnenvoer voor konijnen

Konijnenvoer hebben wij in drie soorten; het gemengde voer, de geperste brok en de geextrudeerde (krokante) konijnenbrok. Het nadeel van gemengde brokken konijnenvoer is dat jouw konijn hier zelf uit kan pikken wat hij wel of niet eet. Daarnaast kun je kiezen voor geextrudeerde of geperste brokken, beide van deze soorten konijnenvoer zijn prima. Toch adviseren wij bij ZOO&ZO om te kiezen voor de geextrudeerde brok van Versele Laga. De kwaliteit van dit konijnenvoer is erg hoog; het is een complete voeding en wordt vaak beter gegeten door jouw konijnen vanwege de smaak. Daarnaast zit er een hoog vezelgehalte in dit konijnenvoer met lange vezels wat de darmwerking van jouw konijnen goed stimuleert.

Bij het uitkiezen van het juiste konijnenvoer is het belangrijk om rekening te houden met de voedingsstoffen die in het konijnenvoer zitten. Konijnen halen veel voedingsstoffen uit hun droogvoer, maar ook uit hooi en voldoende vers groenvoer. Zorg dus altijd voor voldoende variatie in het dieet. Voorkom selectief eten door het eetgedrag van je konijn goed in de gaten te houden.

Merken konijnenvoer bij ZOO&ZO

  •          Versele-Laga
  •          Vitakraft
  •          Beaphar
  •          Science Selective
  •          Hobby First

Alles op het gebied van konijnenvoer & hooi voor konijnen

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment konijnenartikelen. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Naast konijnenvoer kun je bij ons ook terecht voor:

Bestel jouw konijnenvoer bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van konijnen vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw konijnen webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw konijnenspullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw konijnenvoer vandaag nog of kom een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden van konijnenvoer tot konijnenkooien koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! Nog niet het konijnenvoer gevonden wat je zoekt? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment konijnenhokken kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze vakkundige medewerkers helpen je graag op weg!