Reptielen

Heb jij een reptiel als huisdier of ben je van plan om reptielen te houden? Dan ben je bij ZOO&ZO aan het juiste adres! Bij ZOO&ZO vind je een heel ruim en divers assortiment met onder andere terraria en terrariumbenodigdheden. Ook hebben we ruime keuze in verzorging en voeding voor alle soorten reptielen.

Reptielen benodigdheden kopen bij ZOO&ZO?!

Het is belangrijk om voor de aankoop van een terrarium goed te weten welk diersoort je in een terrarium wilt houden. Zo zijn er namelijk veel soorten terrariumdieren dieren, zoals hagedissen die vaak tientallen jaren oud kunnen worden. Veel ouder dus dan een gemiddelde hond of kat. Zo kunnen roodwangschildpadden zelfs 30 jaar oud worden, en zo zijn er nog veel meer reptielen die behoorlijk lang meegaan.

Inrichting Terrarium

Een terrarium moet zo worden ingericht dat men er gemakkelijk bij kan ook met het schoonmaken. Daarnaast is het belangrijk om de omstandigheden in het terrarium zo veel mogelijk te laten lijken op die waaronder de gehouden dieren in de natuur zouden  leven. De dieren moeten ook niet kunnen ontsnappen of verongelukken, denk aan (graven onder een zware steen, verdrinken in waterbakjes). Terraria zijn meestal van glas maar kunnen ook van plexiglas of gaas gemaakt worden.

Direct naar de juiste categorie:


Terrarium
Terrarium Voeding
Terrarium Techniek
Terrarium onderhoud
Terrrarium accessoires
Waterschildpadden


Deskundig advies of inspiratie nodig? Kom gerust langs in de winkel en beleef de prachtige terraria met biotopen.