Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Bodembedekking

Bodembedekking in een terrarium is een belangrijk onderdeel. Ieder reptiel heeft zijn eigen voorkeur voor bodembedekking in het terrarium. Laat je vooraf goed informeren welke bodembedekking geschikt is voor jouw reptiel of amfibie. Je kunt namelijk niet zomaar iedere bodembedekking in een terrarium stoppen. Onze terrariumspecialisten helpen je graag op weg, dus schroom niet ons om advies te vragen!

Terrarium bodembedekking voor een natuurlijke leefomgeving

Met de juiste terrarium bodembedekking creëer je de ultieme leefomgeving voor jouw reptiel of amfibie. Met terrarium bodembedekking kun je de natuurlijke omgeving van reptielen en amfibieën perfect nabootsen. Of je nu op zoek bent naar reptielen woestijnzand of een bodembedekking voor jouw schildpadden zoekt? Bij ZOO&ZO vind je een uitgebreid assortiment bodembedekkers voor terraria. 

Terrarium bodembedekking van JBL

Er zijn diverse soorten terrarium bodembedekkers op de markt. Kies bijvoorbeeld voor JBL TerraBasis; een losse bodembedekker die uitermate geschikt is voor dieren die graven. Deze bodembedekking bevat geen meststoffen en is bestand tegen hoge vochtigheid. Voor woestijn reptielen die een bodembedekking van zand in het terrarium wensen kun je bijvoorbeeld JBL TerraSand nemen. Deze terrarium bodembedekking bestaat uit een fijn, haast stofvrij zand, ideaal voor bijvoorbeeld baardagamen of slangen. Dit zand bestaat uit ronde korreltjes die het schurend effect op de huid van jouw reptielen verkleinen. Een andere terrarium bodembedekking van JBL is JBL TerraBark. Deze terrarium bodembedekking is speciaal voor woud- en regenwoudterraria. De bodembedekking is uitsluitend vervaardigd uit waardevolle onderschors van pijnbomen. Extra fijn aan deze terrarium bodembedekking is dat deze rijk is aan essentiële oliën die ziektes en infecties bij terrariumdieren beperken. Een andere bodembedekking voor terraria van JBL is JBL TerraCoco; deze bestaat uit natuurlijke kokosspaanders in gecomprimeerde vorm. JBL TerraCoco is ook verkrijgbaar in kokoshumus.  

Diverse soorten voordelige terrarium bodembedekking

Bij ZOO&ZO vind je een divers assortiment bodembedekking voor terraria. Veenmos bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in een terrarium verhoogt en behouden wordt. Daarnaast wordt veenmos ook gebruikt als grond voor orchideeën. Ben je op zoek naar een terrarium bodembedekking voor het uitbroeden van eieren van reptielen? Kies dan voor Hobby Terrano Vermiculiet; een bodemsubstraat speciaal voor het uitbroeden van eieren. Deze terrarium bodembedekker absorbeert vocht wat voor een optimale luchtvochtigheid van de eieren zorgt. Daarnaast geeft de bodembedekking een goede warmte isolatie. Deze terrarium bodembedekking kan ook gebruikt worden als terrarium substraat. Heb je bodembedekking voor waterschildpadden nodig? Dan bevelen wij bijvoorbeeld rivierbedding zand van Exo Terra aan. In het wild is dit ook het meest geprefereerde substraat van waterschildpadden. Het fijne zand is voor waterschildpadden ideaal om in te graven en stimuleert het natuurlijke gedrag. 

Goedkope terrarium bodembedekking koop je bij ZOO&ZO!

Zorg ook voor een natuurlijke leefomgeving voor jouw reptiel of amfibie met de juiste bodembedekking. Koop jouw terrarium bodembedekking voordelig in onze webshop of breng een bezoekje aan onze dierenwinkel in Ede. Heb je geen idee welke terrarium bodembedekking jij moet kiezen? Vraag het gerust aan onze terrariumspecialisten! Wij zijn bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 op werkdagen op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, we helpen je graag aan een prachtig ingericht terrarium! Naast de beste terrarium bodembedekking hebben wij alles op het gebied van reptielen en amfibieën. Van terrarium bodembedekking tot de mooiste terrariums en de meest exotische terrariumdieren. Breng dus zeker eens een bezoekje aan ZOO&ZO!