Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Terrarium techniek

Met een luchtvochtigheidsmeter & regelaar kun je de luchtvochtigheid inregelen en onder controle houden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hoe vaak het moet regenen, of bij welke luchtvochtigheid het moet regenen of juist niet.

Verwarming

Reptielen zijn dieren die een externe warmtebron nodig hebben om zichzelf te verwarmen. Vroeger werden reptielen ook wel koudbloedig genoemd, maar tegenwoordig noemen we hen ectotherm. Dat wil zeggen dat het reptiel zichzelf op temperatuur kan houden door de warmte of de schaduw op te zoeken. In de natuur zijn er voor hen verschillende mogelijkheden om zich te verwarmen. Daarbij is de zon is het meest belangrijk. In gevangenschap creëren we verschillende warmtebronnen om deze dieren een zo aangenaam mogelijk leven te bieden, zoals met warmtelampen.

Wij hebben verwarming van de merken:

  •          Exo Terra
  •          JBL

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers zijn bedoeld om de vochtigheid van de lucht en het bodemsubstraat in het terrarium te verhogen. Dit is nodig ter bescherming van de dieren tegen uitdroging en om hun vochtbehoefte te dekken. Zo creëer je bijvoorbeeld een tropisch regenwoud in jouw terrarium met behulp van een automatisch gestuurde luchtbevochtiger. De luchtvochtigheid kan hiermee worden verhoogd of er kan in het terrarium een vochtig microklimaat worden gecreëerd.

Veel van de tropische reptielen drinken niet uit een poel of bakje, maar willen een verse regendruppel. Gun jouw reptielen het allerbeste en schaf een luchtbevochtiger aan. Weet je niet welk systeem het meest geschikt is voor jouw reptiel of terrarium? Neem gerust contact met ons op, onze deskundige medewerkers helpen je graag!

Verlichting

De juiste verlichting is voor jouw reptielen ook heel belangrijk. Dit geldt trouwens voor alle dieren, maar voor koudbloedige/oftewel ectotherme dieren is het extra van belang.

Er zijn veel verschillende manieren om jouw dieren te voorzien van licht en warmte. Bedenk wel, met alleen een goede verlichtingsbron ben je er nog niet. De meeste reptielen hebben niet alleen verlichting maar ook straling uit het onzichtbare UV-spectrum nodig. Daarmee maken ze namelijk vitamine D3 aan. Dit kunnen ze dus niet zelf aanmaken, maar kan wel van levensbelang voor hen zijn.

Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze vakkundige medewerkers staan je graag te woord!

Of leuker nog, kom een keer langs bij onze winkel in Ede, een beestachtig dagje uit! Hier vindt je namelijk ruim 5000 m2 voor echte dierenliefhebbers! Neem een kijkje op onze uitgebreide katten- en hondenafdeling, vergaap je aan de prachtige aquariums & terrariums of onze knusse knaagdieren- en vogelhoek.

Loop (of lift) je daarna naar onze eerste verdieping? Dan kom je op onze uitgebreide outdoor- en hengelsportafdeling. Ook vind je daar een ruim assortiment aan ruiterartikelen & paardenbenodigdheden op onze ruiterafdeling. Waarna je voor een heerlijke lunch neerploft je in onze lunchroom Lorentzo! En dan bieden we ook nog een inpandige dierenartspraktijk, we zijn dus echt van alles voorzien!

Enthousiast geworden!? We hopen je gauw te zien!