Terrarium techniek

Ben je op zoek naar technische toebehoren voor jouw terrarium?
Of het nu gaat om warmtelampen, terrarium verlichting, luchtbevochtiging of een verwarmingselement voor uw terrarium. Wij hebben het allemaal! Onze producten zijn allemaal van hoge kwaliteit tegen een lage prijs!

Heb je vragen of wil je deskundig advies? Kom dan naar de Zoo&zo winkel en we helpen je graag!

Ook kun je gebruik maken van onze online webshop. Voor 17.00 uur besteld = de volgende in huis!

per pagina

Terrarium techniek

Voor het inregelen van jouw terrarium is er diverse terrarium techniek verkrijgbaar, zoals regel- en meetapparatuur om het jou gemakkelijk te maken.
Pas de juiste techniek in het terrarium toe. Zo is het voor het terrarium goed om te weten wat de temperatuur is en deze daarnaast ook direct technisch te regelen met een thermostaat. Ook het water moet in sommige gevallen op temperatuur gehouden worden. 
Met een luchtvochtigheidsmeter en regelaar kun je de luchtvochtigheid onder controle houden en inregelen. Hoe vaak moet het bijvoorbeeld regenen en bij welke luchtvochtigheid moet het gaan regenen of juist niet?

Verwarming

Reptielen zijn dieren die een externe warmtebron moeten hebben om zich zelf te verwarmen. Vroeger werden reptielen ook wel koudbloedig genoemd, maar tegenwoordig ectotherm. In de natuur zijn er verschillende mogelijkheden om te verwarmen. De zon is het meest belangrijk voor deze dieren. In gevangenschap creëren we verschillende warmtebronnen om deze dieren een zo aangenaam mogelijk leven te kunnen bieden, zoals met warmtelampenwarmtematten en warmtekabels.

Verwarming van diverse merken:

  •          Exo Terra
  •          Jbl

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers zijn bedoeld om de vochtigheid van de lucht en het bodemsubstraat in het terrarium te verhogen. Dit is nodig ter bescherming van de dieren tegen uitdroging en om hun vochtbehoefte te dekken. Creëer een tropisch regenwoud in jouw terrarium met behulp van een automatisch gestuurde luchtbevochtiger. De luchtvochtigheid kan worden verhoogd of er kan in terraria een vochtig microklimaat worden gecreëerd.

Veel van de tropische reptielen drinken niet uit een poel of bakje, maar willen een verse regendruppel. Geef uw reptielen alleen het allerbeste en schaf een luchtbevochtiger aan. Weet u niet welk systeem het meest geschikt is voor uw reptiel of terrarium? Neem gerust contact met ons op.

Verlichting

De verlichting voor reptielen is ook erg belangrijk. Dit geldt trouwens voor alle dieren, maar voor koudbloedige / ectotherme dieren extra belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten manieren om jouw dieren te voorzien van licht en warmte, maar met alleen een goede verlichtingsbron ben je er nog niet. De meeste reptielen vragen niet alleen om verlichting maar ook om straling in het onzichtbare UV-spectrum. Ze maken namelijk met behulp van UVB-stralen vitamine D3 aan die ze zelf niet kunnen aanmaken, maar wel van levensbelang zijn.