Filter op
Klaar
Filter op
Verberg Filter

Waterschildpadden

Ben je op zoek naar artikelen speciaal voor jouw waterschildpad? Dan ben je bij ZOO&ZO op het juiste adres! Bekijk ons grote assortiment van hoge kwaliteit met merken zoals Exo Terra en JBL.
Hieronder vind je artikelen zoals waterschildpadden, voeding, verwarmers, eilanden, filters en nog meer!

Heb je vragen of deskundig advies nodig? Wij helpen je graag!

Ook kun je gebruik maken van de snelle online service. Voor 17.00 uur besteld = de volgende dag in huis!

Meer
per pagina

Verzorging waterschildpadden

Denk jij er over na om een schildpad als huisdier te nemen? Laat je dan eerst goed informeren. Schildpadden hebben een vrij intensieve verzorging nodig. Daarbij heb je nog de keuze uit een landschildpad of een waterschildpad. Wist je trouwens dat een landschildpad erg oud kan worden, soms wel 80 jaar!

Bij de verzorging van een schildpad komt best wat kijken. Daarbij spelen veel factoren een rol, denk aan: licht, luchtvochtigheid, temperatuur, water of geen water, specifieke voeding, etc. Afhankelijk natuurlijk voor welk soort schildpad jij kiest, een landschildpad of een waterschildpad.

Voorbeelden van schildpadden die alleen op het land leven zijn de Griekse landschildpad of de Russische vierteen schildpad. Voor deze schildpadden kun je het beste een terrarium aan schaffen. En voor de schildpadden die voornamelijk in het water leven kies je juist voor een groot aquarium. Denk bijvoorbeeld aan de Muskus schildpad of de Chinese streepnek schildpad. 

Ook qua voeding is er veel verschil tussen soorten schildpadden. Sommige schildpadden zijn echte planteneters, zoals de Kolenbranderschildpad of de Sporenschildpad. Maar er zijn schildpadden die juist ook graag insecten of vlees lusten (zowel boven als onderwater) zoals de Aligator bijtschildpad of de Afrikaanse moerasschildpad. 

Onze merken voor schildpadden:

 • Exo Terra 
 • Ciano 
 • Jbl 
 • Tetra 

Onze producten voor schildpadden:

 • Voeding 
 • Snacks 
 • Mineralen en vitaminen 
 • Techniek 
 • Voerautomaten 
 • Inrichting 
 • Substraat 

Ook hebben wij een ruim assortiment in terrariumsterrariumvoeding,  terrariumbodembedekkingterrariumdecoratie en terrariumkunstplanten

Natuurlijk is er veel meer over schildpadden en hun verzorging te vertellen. Dus wil je graag meer informatie of advies? Wij helpen je graag! Stuur gerust een mailtje naar info@zoo-enzo.nl of bel (tijdens openingstijden) naar: 0318-693078.

Maar veel leuker is het om een keer naar onze winkel in Ede te komen! Daar kunnen wij je direct alles laten zien op het gebied van schildpadden en hun leefomgeving. Vanzelfsprekend hebben wij diverse soorten schildpadden, maar daarnaast is er zoveel meer te beleven!

ZOO&ZO is de ultieme dierenwinkel met 5000 m2 voor echte dierenliefhebbers! Wij zijn zelfs de grootste dierenwinkel van Nederland!
Op onze begane grond kijk je je ogen uit bij onze prachtige aquariums & terrariums, maar natuurlijk hebben wij ook álles voor uw vogel, hond of kat. En of je nou iets voor je konijnen of knaagdieren zoekt, ook daarin vind je bij ons een ruim assortiment! Daarna vind je op onze eerste verdieping onze outdoor, ruitersport & hengelsport afdelingen. En zin gekregen in een lekkere lunch? Heerlijk lunchen doe je in onze Lunchroom Lorentzo!
En dan hebben we ook nog eens een inpandige dierenartspraktijk! We zijn dus echt van alles voorzien!

Kom gezellig eens langs!