Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Hoofdstellen

Een goed passend hoofdstel is heel belangrijk, je traint ermee en het zit strak om het hoofd van je paard. Daarom moet de drukverdeling van het hoofdstel goed zijn. Hoofdstellen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Basis trainingshoofdstellen met clipjes, tot aan hoofdstellen welke met lak zijn afgewerkt, wit onderlegd of rond genaaide bakstukken voor een luxe uitstraling. Je hebt hoofdstellen met gespen van zilver, goud en tegenwoordig zelfs rosé goud. Daarbij heb je hoofdstellen met extra brede en zachte padding, voor nóg meer draagcomfort. Onze hoofdstellen zijn verkrijgbaar in de maten pony, cob en full. Voor ieder paard of pony het perfecte hoofdstel dus!

Diverse soorten hoofdstellen bij ZOO&ZO 

Hoofdstellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. In het assortiment van ZOO&ZO vind je trens, bitloos, keuring & stang en trens hoofdstellen. We geven je graag even wat uitleg over het verschil in hoofdstellen. Je hebt bijvoorbeeld een Engels, gecombineerd, laag, Mexicaans of een hoofdstel met helemaal geen neusriem. Ook komen er steeds meer anatomische hoofdstellen op de markt. Een anatomisch hoofdstel wil zeggen dat dit hoofdstel volledig aangepast is naar de vorm van de schedel van jouw paard. Dit voorkomt knellingen en drukkingen op gevoelige plekken van het paardenhoofd en het ontziet gevoelige zenuwen. Een anatomisch hoofdstel is ideaal om te gebruiken bij gevoelige paarden, jonge paarden of bij paarden die geen druk achter de oren kunnen hebben. 

Bitloze hoofdstellen voor keuringen 

Ook vind je bitloze hoofdstellen in onze ruitersportwinkel, waarbij je mét of zonder bit kunt rijden. Hierbij is het gebruik van een bit bij het hoofdstel dus optioneel. Een voorbeeld hiervan is een keuringshoofdstel, ook wel een voorbrenghoofdstel genoemd. Een keuringshoofdstel kan zowel mét als zonder bit worden gebruikt, vooral handig bij keuringen en shows. 

Stang en trens hoofdstellen voor de hogere dressuur 

Voor de hogere dressuur wordt veel gebruik gemaakt van een stang en trens hoofdstel. Een stang en trens hoofdstel heeft een strengere werking op de paardenmond. Wat een stang en trens hoofdstel betreft, deze wordt alleen gebruikt vanaf klasse Z dressuur en hoger. Het stang en trens hoofdstel heeft dubbele bakstukken en er wordt dus met twee bitten en dubbele teugels gereden. Dit hoofdstel is niet voor ieder paard of pony geschikt. Sommige paarden en pony´s hebben er een te kleine mond voor. 

Verzorg jouw hoofdstel goed voor een langere levensduur 

Het is belangrijk dat je jouw hoofdstel tenminste één keer per maand goed schoonmaakt en verzorgd. Wanneer je jouw hoofdstel intensiever gebruikt dan zal dit vaker nodig zijn. Hierdoor heb je veel langer plezier van het hoofdstel! Vraag onze medewerkers naar de producten om jouw hoofdstel goed te verzorgen.

Alles op het gebied van hoofdstellen & paarden 

Bij ZOO&ZO dierenwinkel in Ede hebben wij hoofdstellen van topmerken waaronder BR, HB Ruitersport, HB Showtime, QHP, Waldhausen en meer! Onze medewerkers kunnen jou alles vertellen over het beste hoofdstel voor jouw paard, vraag ons dus gerust om advies bij de keuze van het hoofdstel! 

Hoofdstel kopen? Goed idee! Koop jouw hoofdstel bij ZOO&ZO 

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van hoofdstellen en ruitersport vinden, maar wij zijn ook jouw paarden webshop! Je shopt al jouw paardenspullen gemakkelijk en voordelig online. En bij besteding vanaf €50,- worden jouw paardenartikelen zelfs gratis verzonden! Bestel jouw hoofdstel vandaag nog of kom een keertje langs in onze ruitersportwinkel in Ede. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om samen het beste hoofdstel voor jouw paard uit te zoeken. Kom je er zelf niet helemaal uit? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment hoofdstellen kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Tot ziens bij ZOO&ZO!