Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Hulpteugels

Een hulpteugel moet altijd met beleid worden gebruikt en goed afgesteld en bevestigd worden om resultaat te krijgen. Belangrijk bij een hulpteugel is dat de inwerking ervan stopt zodra het paard de juiste houding heeft. Soms heb je tijdens het paardrijden net dat beetje extra ondersteuning nodig. Een hulpteugel kan daar een goede uitkomst voor bieden. Hulpteugels hebben wij in de vorm van borsttuigen, hulpteugels van martingaal, de Thiedeman hulpteugel of Slofteugel. We geven je graag wat uitleg over deze verschillende soorten hulpteugels.

Martingaal hulpteugel voorkomt dat paardenhoofd te ver omhoog kan

Een hulpteugel van martingaal voorkomt dat het paard zijn hoofd te ver omhoog kan brengen. Maar een martingaal hulpteugel geeft geen inwerking wanneer het paard met zijn hoofd in een normale hoofdhouding loopt. De martingaal hulpteugel zit vast aan de teugels met ringen. Bij het gebruik van een martingaal hulpteugel is enige ervaring vereist. Heel belangrijk van de martingaal is dat deze geen druk uitoefent wanneer jouw paard een gewone halshouding heeft.

Met Thiedeman hulpteugel kan paardenhoofd niet te ver omhoog of naar boven

Een Thiedeman teugel wordt bevestigd aan de singel en aan de teugel zelf. Deze hulpteugel zorgt ervoor dat het paard zijn hoofd niet te ver omhoog of naar boven kan brengen. Zodra jouw paard in de juiste houding loopt stopt de werking van de Thiedeman hulpteugel. 

Met Slofhulpteugel wordt paardenhoofd naar beneden gebracht

Een Slofteugel is een hulpteugel om het paardenhoofd naar beneden te brengen. De Slofteugel wordt aan de singel of aan de zweetbladen van het zadel bevestigd. Voor het gebruik van een Slofhulpteugel is een stille hand vereist. Zodra het paard in de juiste houding loopt stopt de werking van de Slofhulpteugel. Een Slofteugel mag alleen door een ervaren ruiter gebruikt worden en in combinatie met een gewone teugel. 

Diverse merken hulpteugels bij ZOO&ZO

In onze webshop en in onze ruitersportwinkel in Ede vind je een mooi assortiment hulpteugels. Enkele van de merken waar wij hulpteugels van aanbieden zijn HB Ruitersport, QHP, BR en Waldhausen. Wil je graag meer informatie bij de keuze van jouw hulpteugel? Vraag het onze paardenspecialisten gerust! 

Koop jouw hulpteugel bij ZOO&ZO! 

Wanneer je jouw hulpteugel vandaag bestelt dan zorgen wij ervoor dat je deze snel in huis hebt. Want bestel je bij ZOO&ZO op werkdagen vóór 17:00 uur, dan gaat jouw bestelling dezelfde werkdag op de post. Vanaf €50,- verzenden wij zelfs gratis. Maak dus gauw een keuze uit ons assortiment hulpteugels voor dat extra steuntje in de rug bij de training van jouw paard.