Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Kaptoom

Een kaptoom is uitgevonden om jouw paard te kunnen trainen. Je kunt een kaptoom bijvoorbeeld gebruiken bij grondwerk, longeren met een kaptoom, werken aan de hand of de lange lijn met een kaptoom en rijden met een kaptoom. Een kaptoom kun je gebruiken om je paard te leren wenden, halt te houden, het hoofd of de achterkant correct te kunnen plaatsen of het lijf en de leden soepel te maken, zonder dat dit nadelig is voor de mond of kin van jouw paard. Met een kaptoom kun je een jong paard dus optimaal begeleiden zonder dat het in de mond gestoord wordt. Ook eventuele fouten van andere ruiters kun je met een kaptoom herstellen. 

Een kaptoom is een hoofdstel met ringen voor trainingsdoeleinden

Een kaptoom is een hoofdstel met ringen op de neusriem en kan bitloos of met een bit worden gebruikt. Over het algemeen is een kaptoom gemaakt van leer, biothane, touw of nylon. De neusriem van het kaptoom is mét of zonder metalen kern en het aantal beweeglijke ringen op de neusriem verschilt van drie of vijf. Daarnaast is een kaptoom voorzien van een kaakriem welke verhinderd dat de bakstukken in de ogen van jouw paard komen. Kort samengevat is een kaptoom een hoofdstel welke je voor verschillende trainingsdoeleinden kunt gebruiken. 

Hoe maak je een kaptoom passend?

Zorg ervoor dat de neusriem goed aangesloten ligt, zodat de kaptoom goed aansluit en niet over de neus heen en weer zal glijden. Zo is een exacte inwerking mogelijk. De kaakriem moet werken als een stabilisator en goed aangesloten worden, dus niet zo los als een keelriem. Hoe dieper de kaptoom op de neus ligt, hoe specifieker de kaptoom zal inwerken. Is jouw paard wat gevoeliger, dan plaats je de neusriem van het kaptoom wat hoger. Belangrijk is dat de kaptoom niet te laag ligt, anders zal het de ademhaling van jouw paard beïnvloeden. 

Kaptoom kopen? Bekijk ons assortiment kaptomen!

Bij ZOO&ZO vind je een mooi assortiment kaptomen. De merken kaptomen welke wij aanbieden zijn van Waldhausen, QHP, BR en HB Showtime. Voor jou als paardenliefhebber de bekende merken dus! Je shopt jouw kaptoom gemakkelijk en veilig in onze webshop. Omdat wij vanaf €50,- gratis verzenden komt jouw kaptoom al snel zonder verzendkosten jouw kant op! 

Alles voor ruiter & paard bij ZOO&ZO

Naast kaptomen bieden wij een prachtig assortiment paardenspullen. Denk bijvoorbeeld aan ruiterkleding, paardrijlaarzen, paardendekens, paardenvoer en supplementen, halsters en halstertouwen, alles voor longeren en ga zo maar door! Kortom voor een compleet aanbod paardenspullen ben je bij ZOO&ZO ruitersport aan het juiste adres! Heb je nog vragen over een speciaal kaptoom of kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag onze paardenspecialisten gerust om advies. Je kunt ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Wij helpen je graag aan het beste kaptoom! Rest ons jou veel rijplezier te wensen en hopelijk tot ziens bij ZOO&ZO!