Handschoenen

Rijhandschoenen

Ieder seizoen heeft zijn eigen rijhandschoenen. Voor de winter zijn ze lekker gevoerd en voor de zomer juist dun en laten ze zelfs UV licht door. Op deze manier kleuren jouw handen mooi bruin mee ondanks dat je rijhandschoenen draagt.

Aan de bovenkant van onze zomer rijhandschoenen zit een speciale Mesh stof en aan de binnenkant juist een stof voor extra grip. We hebbende standaard rijhandschoenen in de kleuren zwart, bruin en blauw, maar ook met diamantjes of printjes. Bijpassend bij de collectie van de rijkleding, zo maak je jouw eigen set helemaal compleet!

De meeste rijhandschoenen hebben leer of suède aan de binnenkant. Sommigen hebben kunstleer. Leer en suède worden het meest gebruikt voor een goede grip. Kunstleer is vanzelfsprekend goedkoper maar barst ook sneller. Suède geeft juist het meeste grip, ook wanneer de handschoenen nat geworden zijn van de regen.

Het is belangrijk dat de rijhandschoenen goed en strak aangesloten zitten. Daarom hebben de meeste rijhandschoenen ook halve maten. De handschoenen lopen van maat 5 tot maat 11/12.

De merken rijhandschoenen die wij hebben zijn:

Ariat

HB Ruitersport

Kingsland

Waldhausen