Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Gereedschappen

We hebben vijvergereedschap voor verschillende doelen.

Gereedschap om de vijver schoon te maken

Wanneer je jouw vijver zomer- of winterklaar wilt maken dan kun je dit gemakkelijk doen met gereedschap voor de vijver. Vijvergereedschap is ideaal om jouw vijver schoon te maken. Onder gereedschap voor vijvers verstaan we bijvoorbeeld een Velda vijverschaar, Velda vijverborstel, een JBL vijverthermometer of een Oase EasyPick. Voordat je jouw vijvergereedschap aanschaft is het verstandig om na te denken aan welke eisen het gereedschap voor de vijver moet voldoen. 

Soorten gereedschap voor de vijver

Met vijvergereedschap is het schoonmaken van jouw vijver een koud kunstje. Let er bij de aanschaf van het gereedschap voor de vijver goed op waar het aan moet voldoen. Om je vijverplanten te kunnen snoeien is bijvoorbeeld een vijverschaar het perfecte gereedschap. Ook een vijverthermometer is essentieel gereedschap voor een vijver. Met een vijverthermometer kun je de temperatuur van het vijverwater in de gaten te houden. De vijvertemperatuur is namelijk belangrijk voor het zuurstofgehalte van je vijver. Warm vijverwater kan minder zuurstof bevatten. Wat ook handig vijvergereedschap is, is de Velda Pond Brush: een borstel met stevige flexibele haren om algen en vuil gemakkelijk uit de vijver te verwijderen. 

Snoei vijverplanten met vijvergereedschap 

Vijverplanten staan op de bodem van de vijver, daar kom je niet gemakkelijk bij. Om vijverplanten te kunnen snoeien heb je dan ook speciaal vijvergereedschap nodig zoals een vijverschaar. Het leeg laten lopen van een vijver is niet nodig met het gebruik van een vijverschaar. Bij de aanschaf van een vijverschaar moet je goed op de lengte van de schaar letten. Je wilt vanzelfsprekend ook bij de dieper liggende vijverplanten komen!

Vijvergereedschap is essentieel

Zoals je leest is gereedschap voor de vijver dus essentieel om jouw vijver goed te kunnen onderhouden. Vijvergereedschap maakt het onderhouden van je vijver een gemakkelijk klusje. Met het juiste gereedschap voor je vijver kun jij genieten van een heldere en gezonde vijver! Koop jouw vijvergereedschap in onze webshop of kom naar onze aquariumwinkel in Ede. Wij kunnen jou alles uitleggen over het juiste gereedschap voor het onderhouden van jouw vijver.

Het beste vijvergereedschap koop je bij ZOO&ZO

Vanzelfsprekend hebben wij een ruim assortiment gereedschap voor vijvers van topmerken, zowel online als in onze winkel. Van vijverschaar tot vijverborstel en thermometer voor je vijver, alles koop je voordelig bij ZOO&ZO! De topmerken welke je in ons assortiment vijvergereedschap kunt vinden zijn onder andere Oase, Velda, JBL en Koi Pro. Naast gereedschap voor je vijver bieden wij alles om een complete vijver aan te kunnen leggen. Van vijverfolie, vijverpompen en vijverfilters tot vijvervissen en vijverbacteriën. Onze medewerkers kunnen jou exact vertellen hoe jij een nieuwe vijver moet aanleggen of zorgen dat het vijverwater in optimale conditie is.