Bodembedekking vogel

Een fijne leefomgeving draagt bij aan een gelukkig leven van jouw vogel. Goede bodembedekking is dus van groot belang voor jouw vogel. Bedek de grond van jouw vogelkooi of voliere daarom alleen met de fijnste producten. Wij hebben allerlei verschillende soorten bodembedekkers, zodat er altijd wel een product bij zit wat bij jouw huisdier past. Ga bijvoorbeeld voor schelpenzand, beukensnippers, mais of hennepvezel!

Wij hebben diverse bodembedekkers voor alle vogels zoals bijvoorbeeld: papegaaien, parkieten, kippen, zangvogels, duiven en meer.

Ben je op zoek naar goedkope bodembedekking voor je vogelkooi? In ons ruime assortiment vind je verschillende soorten bodembedekking voor vogels. 

Schelpenzand
Schelpenzand is een mengsel van zand en de schaal van dieren. Het voorziet je vogel in de kalk- en mineralenbehoefte en helpt tegen verstoringen van de darmflora. Daarnaast ruikt het fris en is het een hygiënische bodembedekker. Een kwalitatieve bodembedekker voor in je vogelkooi, parkietenkooi of papegaaienkooi. Schelpenzand kopen

Beukensnippers
Gebroken beukenhout is een hygiënische bodembedekker gemaakt van gebroken beukenhout en is geschikt voor alle vogelkooien, kippenhokken en volières. Beukensnippers zijn 100 % natuurlijk, gezuiverd en gedroogd en kan na gebruik aan de composthoop worden toegevoegd of als tuinhumus worden gebruikt.  

Houtvezel
Houtvezel, zaagsel of ook wel houtkrullen worden vaak gebruikt als bodembedekker voor je knaagdieren en vogels. Het ruikt fris, absorbeert goed, is zacht en licht in gewicht, daarnaast is het een goedkope bodembedekking. Het grote nadeel? Het is erg stoffig!

Hennepvezel
Wil je hennepvezel kopen? Dit is een zeer geschikte bodembedekker voor bijna alle vogels. Hennepvezel bevat weinig stof, absorbeert uitstekend, is een zachte bodembedekking. 

Mais
Maïs is een bodembedekking die uit een maiskolfkern bestaat. Dit is een natuurlijk product wat veilig is, goed absorbeert en niet stuift. Het is een relatief zwaar en het vocht verdampt niet meer uit de maiskolfkern.    

Bestel voordelig in onze webshop! Heb je deskundig advies nodig? Wij helpen je graag!