Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Bodembedekking kippenhok

Bodembedekking voor een kippenhok kan bestaan uit houtvezel, beukensnippers, maïsstrooisel, boekweitdoppen, Back-2-Nature bodembedekking gemaakt van papier/karton (nestmateriaal) of tabakstelen (nestmateriaal). Iedere kippenhok bodembedekking heeft zijn eigen voordelen. Let er altijd op dat je een natuurproduct gebruikt als bodembedekking voor jouw kippenhok.

Houtvezel en beukenhout als bodembedekking kippenhok

Houtvezel is een geschikte kippenhok bodembedekking, want het is 100% natuurlijk. Daarnaast is houtvezel sterk absorberend wat belangrijk is voor een bodembedekking in het kippenhok. Fijn is dat deze bodembedekking gewoon op de composthoop kan na gebruik. Bij ZOO&ZO hebben wij houtvezel als kippenhok bodembedekking van het merk Versele-Laga en Happy Home. De beukenhout bodembedekking van Versele-Laga bevelen wij extra aan voor jouw kippenhok. Deze kwaliteitsbodembedekking voor kippenhokken is gemaakt van gebroken beukenhout en zorgt voor een hygiënisch kippenhok en dat wil je!

Maisstrooisel als kippenhok bodembedekking

Een andere mogelijkheid als bodembedekking voor je kippenhok is maïsstrooisel. De Corbo Bodembedekking kippenhok mais is gemaakt van maïsstrooisel, uit de kern van een maïskolf. Ook een 100% natuurlijke bodembedekking voor je kippenhok dus. Deze bodembedekking voor kippenhokken neemt veel vocht op en zorgt voor een frisse uitstraling van het kippenhok. Mais als bodembedekking in je kippenhok is zwaarder dan houtvezel en blijft minder aan de poten van jouw kippen hangen. Daarnaast is deze kippenhok bodembedekking van hoge kwaliteit en geeft het geen hinder voor het milieu, een grote plus dus!

Boekweitdoppen als kippenhok bodembedekking

Esve Corbo boekweitdoppen is ook een kwalitatief goede bodembedekker voor kippenhokken. Boekweitdoppen zijn de buitenste harde schil van een boekweit. Deze doppen zijn stofvrij, nemen makkelijk vocht op, hebben een flexibele vorm en een hoge isolatiewaarde. Dit product is daarnaast zeer geschikt als bodembedekking voor in de leghokken van het kippenhok. Ook boekweitdoppen zijn een 100% natuurlijke kippenhok bodembedekking.

Back-2-Nature papiervezel als kippenhok bodembedekking

De Back-2-Nature Bodembedekking kippenhok is gemaakt van meer dan 99% gerecycled papier zonder toevoegingen of chemicaliën. Zo heb je een goede, stofvrije bodembedekking voor je kippenhok. Deze bodembedekking kippenhok absorbeert goed vocht, is stofvrij, sluit geurtjes in en is licht in gewicht. Deze bodembedekking wordt voornamelijk gebruikt als nestmateriaal in het kippenhok.

Tabakstelen als kippenhok bodembedekker

Wat ook als nestmateriaal gebruikt kan worden als kippenhok bodembedekker zijn tabakstelen. Met name in de strijd tegen bloedluis zijn tabakstelen een onmisbare kippenhok bodembedekking! Bloedluis kan namelijk niet tegen de geur van tabak. Wij raden tabakstelen dan ook zeker aan als bodembedekker en nestmateriaal voor jouw kippenhok.

Alles op het gebied van kippenhok bodembedekking

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een mooi assortiment kippenhok bodembedekking. Wil je graag meer tips & advies voor de juiste kippenhok bodembedekker, kom dan zeker eens naar ZOO&ZO! Onze deskundige medewerkers kunnen jou alles vertellen over de beste bodembedekking voor jouw kippenhok. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen! Naast de juiste kippenhok bodembedekking kun je bij ons ook terecht voor kippenhokken, kippenvoer en kippensnacks. Alles voor een goede verzorging van jouw kippetjes dus!

Bodembedekking kippenhok nodig? Bestel bij ZOO&ZO!

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van bodembedekking kippenhok vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw kippen webshop. Bij besteding vanaf €50,- wordt jouw bodembedekker kippenhok namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw bodembedekking kippenhok vandaag nog of kom een keertje langs!