Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Tuinvogels

Bij ZOO&ZO hebben wij een ruim assortiment artikelen voor tuinvogels. Wat er allemaal te krijgen is zetten wij graag even voor je op een rij!

Ruim assortiment nestkastjes

Veel vogels gebruiken graag een nestkast. Ze gebruiken deze nestkast niet alleen om in te nestelen, maar ook om in te slapen. Met een nestkast lok je vogels naar jouw tuin, dat brengt veel gezellige bedrijvigheid met zich mee! Omdat iedere tuinvogel zijn eigen ‘woonwensen’ heeft zijn er veel verschillende soorten en typen nestkastjes te koop. Let bij de aanschaf van een nestkast goed op de omgeving waarin je woont. Woont je bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving, dan kun je nestkastjes ophangen voor mezen, winterkoninkjes, boomkruipers, de grote bonte specht en de bosuil. Wanneer je meer in een stedelijke omgeving woont dan zijn voornamelijk de nestkastjes voor mezen erg geschikt. Maar heb jij beschikking over een fijne tuin? Dan kun je ervoor kiezen om ook halfopen nestkastjes te plaatsen. Vogels welke  in tuinen leven en soms juist graag een halfopen nestkast wensen zijn bijvoorbeeld het roodborstje, de winterkoning, de zwarte roodstaart en de kwikstaart. Het platteland trekt juist weer hele andere vogels, bijvoorbeeld zwaluwen, spreeuwen en mussen. Ook voor deze soorten tuinvogels zijn er speciale nestkastjes op de markt. Even een tip; hang de nestkast op een plek die de vogels waarderen en maak de nestkastjes jaarlijks in september/oktober goed schoon met kokend water.

Diverse soorten vogelvoedersystemen

Naast een fijne en veilige schuilplek voor de tuinvogels, doe je vogels ook een groot plezier door hen het hele jaar door bij te voeren. Let er wel op hoe je het voer aan de vogels geeft. Het is niet aan te raden het voer los op de grond te strooien, hierdoor bederft het snel en trekt het ongedierte aan. Door voer aan te bieden in een speciaal voor tuinvogels ontwikkeld voedersysteem blijft de kwaliteit beter behouden en zal het minder snel bederven. Voedersilo’s zijn meestal speciaal gemaakt voor het aanbieden van pinda’s of zaden. Door de handige openingen kunnen de vogels de pinda’s of zaden gemakkelijk uit de silo halen. Bij ZOO&ZO hebben we allerlei verschillende voedersystemen waarmee je voer op een geschikte manier aan tuinvogels kunt aanbieden, denk bijvoorbeeld aan een voedersilo of een voederhuis. Deze zijn zowel staand als hangend verkrijgbaar! Omdat tuinvogels tijdens de koudere dagen behoefte hebben aan vetrijke voeding kun je ook een pindakaas- of vetblokhouder plaatsen. Deze potten en blokken zijn handig aan te bieden in een speciale pindakaas- of vetblokhouder.

Tuinvogelvoer voor in de voedersilo of het voederhuis

Onze voedersystemen kun je vullen met allerlei verschillende soorten voer. Door bij te voeren help je de tuinvogels de nodige energie op te bouwen, daar hebben deze actieve beestjes het hele jaar behoefte aan. Zo hebben ze tijdens de koudere dagen veel energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. In een koude nacht verliezen kleine vogelsoorten soms wel 10 procent van hun gewicht. Door tuinvogels vetrijke voeding aan te bieden krijgen zij meer energie waardoor ze zichzelf beter warm kunnen houden en goede reserves op kunnen bouwen. Maar ook in het voorjaar en in de zomer kunnen tuinvogels goed extra energie gebruiken. Zo zijn ze in het voorjaar veel energie kwijt aan nestelen en het leggen van eieren en brengen ze in de zomer hun jongen groot. Door tuinvogels in de zomer al te voeren weten zij jouw tuin bovendien in de koudere maanden sneller te vinden.

Diverse soorten strooivoer voor tuinvogels

Strooivoer voor tuinvogels is er in veel verschillende soorten en kan dan ook het hele jaar door gegeven worden. Deze mixen zijn speciaal samengesteld zodat je er het hele jaar mee kunt bijvoeren. Ook hebben we strooivoer variërend van vetrijk voer geschikt voor koudere dagen, tot strooivoer speciaal voor broedende en jonge tuinvogels. De slingers, netten en stangen zijn met name geschikt voor de wat koudere dagen en zijn gevuld met pinda’s of zaden. Dit tuinvogelvoer wordt vaak aangeboden als vetrijke aanvulling op de dagelijkse voeding van tuinvogels. Hieronder vallen bijvoorbeeld de vetbollen, vetblokken en vogelpindakaas. Door het hoge oliegehalte van deze producten zijn ze een grote energiebron en geef je dit vogelvoer voornamelijk in de winter.

Merken voor tuinvogels bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO hebben we een ruim assortiment vogelvoer, voederhuizen en nestkasten voor tuinvogels van bekende merken waaronder van Vogelbescherming Nederland. Extra leuk is dat je bij producten van Vogelbescherming Nederland niet alleen de vogels in jouw tuin steunt! Daarnaast hebben wij tuinvogel artikelen van Trixie en Versele-Laga.

Bestel jouw tuinvogel producten bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment voor tuinvogels. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen! Daarnaast zijn wij ook jouw tuinvogel webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw tuinvogel spullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw tuinvogel artikelen vandaag nog of kom een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden voor tuinvogels koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! Nog niet de producten voor tuinvogels gevonden waar je naar op zoek bent? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment voor tuinvogels kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze vakkundige medewerkers helpen je graag op weg!