Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Nestkastjes

Woon je bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving, dan kun je nestkastjes ophangen voor mezen, winterkoninkjes, boomkruipers, de grote bonte specht en de bosuil. Wanneer je meer in een stedelijke omgeving woont dan zijn voornamelijk de nestkastjes voor mezen erg geschikt. Maar heb jij beschikking over een fijne tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om halfopen nestkastjes te plaatsen. Vogels welke in tuinen leven en soms juist graag een halfopen nestkast wensen zijn bijvoorbeeld het roodborstje, de winterkoning, de zwarte roodstaart en de kwikstaart. Het platteland trekt juist weer hele andere vogels, bijvoorbeeld zwaluwen, spreeuwen en mussen. Ook voor deze soorten vogels zijn er speciale nestkastjes op de markt.

Tips voor de aanschaf van een nestkastje

Wil je graag een nestkastje plaatsen, dan is het belangrijk om op een paar zaken te letten:

  •          De minimale houtdikte moet anderhalve centimeter zijn;
  •          De nestkast moet open kunnen om deze schoon te maken;
  •          Het moet een degelijke constructie zijn met stevige ophanghaak;
  •          De juiste invliegopening hebben voor de soort vogels die je in de nestkast verwacht.
  •          Hang daarnaast de nestkast op een plek die de vogels waarderen en maak de nestkastjes jaarlijks in september/oktober goed schoon met kokend water.

Merk nestkastjes bij ZOO&ZO

De meeste nestkastjes bij ZOO&ZO zijn van de Vogelbescherming Nederland, extra leuk is dat je daarmee niet alleen de vogels in jouw tuin steunt! Daarnaast hebben wij nestkastjes van Trixie en Versele-Laga.

Alles op het gebied van nestkastjes en tuinvogels

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment nestkastjes. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Naast nestkastjes voor tuinvogels kun je bij ons ook terecht voor:

Bestel jouw nestkastje bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van nestkastjes vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw tuinvogel webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw tuinvogel spullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw nestkastje vandaag nog of kom een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden van nestkastje tot voederhuisjes koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! Nog niet het nestkastje voor tuinvogels gevonden waar je naar op zoek bent? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment nestkastjes kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze vakkundige medewerkers helpen je graag op weg!