Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Tuinvogelvoer

Bij ZOO&ZO hebben we een ruim assortiment voeding om het hele jaar door te voeren, van bekende merken als Vogelbescherming Nederland, Versele-Laga en Vitakraft. Door dit lekkere voer aan te bieden doe je de vogels een groot plezier en kun jij blijven genieten van deze opgewekte beestjes. 

Ons tuinvogelvoer

Door de verstedelijking is het voor vogels tegenwoordig moeilijk om voldoende voedsel  te vinden. Wil jij de vogels in je tuin een handje helpen? Maak het hen dan gemakkelijker door regelmatig tuinvogelvoeding op een geschikte, beschutte voederplek aan te bieden. Hierdoor blijft het voer beter geconserveerd en kunnen de vogels rustig eten. Bij ZOO&ZO hebben we alleen het meest kwalitatieve tuinvogelvoer, van de beste merken zoals Vogelbescherming Nederland, Versele-Laga en Vitakraft.

Het hele jaar door voeren:

Onze voedersystemen kun je vullen met allerlei verschillende soorten voer. Door bij te voeren help je de vogels de nodige energie op te bouwen, waar deze actieve beestjes het hele jaar behoefte aan hebben. Zo hebben ze tijdens de koudere dagen veel energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. In een koude nacht verliezen kleine vogelsoorten soms wel 10 procent van hun gewicht. Door vogels vetrijke voeding aan te bieden krijgen zij meer energie waardoor ze zichzelf beter warm kunnen houden en reserves op kunnen bouwen.

Maar ook in het voorjaar en in de zomer kunnen vogels goed extra energie gebruiken. Zo zijn ze in het voorjaar veel energie kwijt aan nestelen en het leggen van eieren en brengen ze in de zomer hun jongen groot. Door vogels in de zomer al te voeren weten zij je tuin bovendien in de koudere maanden sneller te vinden.

Soorten vogelvoer:

Er zijn allerlei soorten tuinvogelvoer waar vogels hun nodige energie uit kunnen halen, zoals:

  • Strooivoer: strooivoer is er in veel verschillende soorten en kan dan ook het hele jaar door gegeven worden. Zo zijn er mixen zo samengesteld dat je er het hele jaar mee kunt bijvoeren. Ook hebben we strooivoer variërend van vetrijk voer geschikt voor koudere dagen, tot strooivoer speciaal voor broedende en jonge vogels.
  • Slingers, netten en stangen:  met name geschikt voor wat koudere dagen zijn slingers, netten en stangen. Deze producten zijn gevuld met pinda’s of zaden en worden vaak aangeboden als vetrijke aanvulling op de dagelijkse voeding van tuinvogels.
  • Vetbollen en vetproducten:  Hieronder vallen vetbollen, vetblokken en vogelpindakaas. Door het hoge oliegehalte van deze producten zijn ze een grote energiebron. Dit maakt ze dan ook met name erg geschikt voor de dagen dat vogels energie het hardst nodig hebben; in het najaar en in de winter.

Voedersystemen

Je doet de vogels een groot plezier door hen het hele jaar door bij te voeren. Let er wel op hoe je het voer aanbiedt. Het is niet aan te raden het voer los op de grond aan te bieden, hierdoor bederft het snel en trekt het ongedierte aan. Door voer aan te bieden in een speciaal voor vogels ontwikkeld voedersysteem blijft de kwaliteit beter behouden en zal het minder snel bederven. Wanneer je deze voedersystemen op een beschutte plek plaatst zullen de vogels zich veiliger voelen en kunnen ze rustig genieten van het eten. Bekijk nu onze gevarieerde collectie voedersystemen.

Volièrevogels

Heb je een volière met vogels in je tuin? Dan hebben jouw vogels ander voer nodig dan wilde tuinvogels. Volièrevogels kunnen namelijk geen aanvulling op hun voer in de natuur zoeken, waardoor ze volledig voer nodig hebben. Voor geschikt voer voor je volière kijk je in onze categorie vogelvoer.