Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Voederhuisjes

Bij dierenwinkel ZOO&ZO hebben we een ruim assortiment vogelhuisjes, van bekende merken als Vogelbescherming Nederland, Trixie en Versele-Laga. Voordelig besteld en snel thuisbezorgd! 

Onze vogelhuizen

Door de verstedelijking is het voor vogels tegenwoordig moeilijk om voldoende voedsel en een geschikt nestplaats te vinden. Wil jij de vogels in je tuin een handje helpen? Maak het hen dan gemakkelijker door een nestkast te plaatsen en een beschutte voederplek te creëren. Bij ZOO&ZO hebben we de meest uiteenlopende producten voor tuinvogels, van de beste merken zoals Vogelbescherming Nederland, de Boon, Beeztees, Trixie, Versele-Laga en Vitakraft.

Nestkasten

Door een nestkast in je tuin te plaatsen bied je vogels een veilige schuilplaats en een fijne plek om een nestje te bouwen. Wel is het belangrijk de nestkast op een goede plaats op te hangen. Het liefst hang je de nestkast op een plek met enige beschutting van bomen of struiken. Zo kunnen vogels hun kuikens in alle rust veilig grootbrengen en lopen ze minder gevaar voor roofvogels.

  • Let bij de aanschaf van een vogelhuis op het formaat van het vogelhuis en de invliegopening. Hiermee bepaal je namelijk welk soort vogel zich in de nestkast zal nestelen.
  • Wil jij elk jaar een nieuwe vogel laten nestelen? Reinig het nestkastje dan jaarlijks. 

Voedersystemen

Naast hen een fijne schuilplek te bieden, doe je vogels ook een groot plezier door hen het hele jaar door bij te voeren. Let er wel op hoe je het voer aanbiedt. Het is niet aan te raden het voer los op de grond aan te bieden, hierdoor bederft het snel en trekt het ongedierte aan. Door voer aan te bieden in een speciaal voor vogels ontwikkeld voedersysteem blijft de kwaliteit beter behouden en zal het minder snel bederven. Wanneer je deze voedersystemen op een beschutte plek plaatst zullen de vogels zich veiliger voelen en kunnen ze rustig genieten van het eten.

Soorten voedersystemen

Bij ZOO&ZO hebben we allerlei verschillende voedersystemen waarmee je voer op een geschikte manier aan tuinvogels kunt aanbieden:

  • Drinkbak: een drinkbak is met name nuttig tijdens warme dagen. Vogels kunnen hier heerlijk uit drinken en in badderen. In de winter is vocht een minder groot probleem omdat vogels dan gewoon een hap sneeuw nemen. Mocht er geen sneeuw liggen, biedt dan geen warm water in de bak aan, maar vul deze met vergruisde ijssplinters.
  • Pindakaas- of vetblokhouder: vooral tijdens koudere dagen hebben vogels behoefte aan vetrijke voeding. Een pindakaaspot of vetblok is dan een goede uitkomst. Deze potten en blokken zijn handig aan te bieden in een pindakaashouder of vetblokhouder.
  • Voedersilo: voedersilo’s zijn meestal speciaal gemaakt voor het aanbieden van pinda’s of zaden. Door de handige openingen kunnen de vogels de pinda’s of zaden gemakkelijk uit de silo halen. Bovendien is het voer afgedekt waardoor de kwaliteit van het voer beter behouden blijft.
  • Voederhuis: helemaal ideaal is om voer aan te bieden in een voederhuis. Onze staande en hangende voederhuizen bieden de vogels bescherming tegen weer en wind en tegen gevaarlijke dieren. Hierdoor nemen de vogels automatisch meer tijd om genoeg te eten. 

Tuinvogelvoer

Onze voedersystemen kun je vullen met allerlei verschillende soorten voer, die te vinden zijn in onze categorie tuinvogelvoer. Wil je geen ongedierte in je tuin en wil je niet dat je tuinvogels ziek worden? Maak de voederplaats dan regelmatig schoon, verwijder de voederresten van de grond en vervang het voer geregeld.