Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Vogelkooi accessoires

Onder vogel accessoires vallen verschillende producten. Hierbij kun je denken aan een badje voor in de kooi, vogelspeelgoed en zitstokken tot aan (open) ringen om de vogel te kenmerken. Ook vallen de nestkasten en tuigjes hieronder. Wij bieden een breed assortiment aan vogel accessoires.

Waterbad

Met een waterbad worden de veren van vogels lekker donzig en luchtig, wat voor een goede isolatie zorgt. Gedurende een ruiperiode helpt het badderen om goed door de rui te komen. Daarom is een waterbad zeker niet alleen voor het plezier maar ook echt van belang voor alle binnen- en buitenvogels.

Nestkast

Wanneer je een nestkast voor jouw vogel kiest moet je rekening houden met het natuurlijke gedrag van jouw vogel. Parkieten en papegaaiachtigen kruipen graag diep in een holte, terwijl tropen vogels juist heel open broeden. Laat je dus goed informeren voordat je een nestkast aanschaft voor jouw vogel.

Bij nestkasten heb je vaak de keuze uit 3 types:

Half open nestkastjes

Halve nestbakjes

Tralie nestkastjes

Dichte nestkasten

Daarbij zijn nestkasten er van de volgende materialen: hout, kunststof en metaal.

Vogeltuigjes

Ook zijn er tuigjes voor de vogels om ze lekker mee naar buiten te kunnen nemen. Ondanks dat de meeste vogels zijn geknipt, is het belangrijk om toch een tuigje te gebruiken. Eén windstoot en jouw vogel kan door de wind meegevoerd worden.

Zitstokken

Zitstokken zijn belangrijk voor vogels. Ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zorg dat er in jouw vogelkooi minimaal 1, maar liefst meerdere zitstokken aanwezig zijn. Plaats daarbij de zitstok nooit boven de voer- en drinkbakken, omdat hier anders vrij snel en veel ontlasting in valt.

Stimuleer jouw vogel te bewegen door de zitstokken wat verder uit elkaar te hangen, maar wel op dezelfde hoogte. Dit geeft jouw vogel een leuke uitdaging om heen en weer te wippen en vliegen. Lichaamsbeweging is heel belangrijk en zeker ook in de kooi. Hang de zitstokken daarom nooit te dicht bij elkaar. Door jouw vogel te laten bewegen blijft zijn spijsvertering op gang en dat is natuurlijk goed voor zijn algehele conditie.

Voor zitstokken is er de keuze uit plastic, hout of slijtstokken. Daarbij zorgen de slijtstokken voor een natuurlijke slijting van de snavel en nagels van jouw vogel. Belangrijk is dat de zitstokken van verschillende maten zijn. Hierdoor wordt je vogel niet gedwongen om zijn pootjes steeds in dezelfde positie te houden.