Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Voerbak & waterbak vogel

Ook in voer- en drinkbakken zijn er verschillende keuzes mogelijk. Zorg ervoor dat het materiaal waar de voer- en drinkbakken van zijn gemaakt, is afgestemd op je soort vogel. Papegaaiachtigen en kromsnavelvogels zijn ontzettend slim en kunnen hun voer- en drinkbak snel slopen/omkiepen. Daarom is het bij deze soorten vogels aan te raden voor RVS voer- en drinkbakken te kiezen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld parkieten. Bij tropen en kleinere soorten vogels kunnen juist prima plastic bakjes gebruikt worden.

Een goed voorbeeld van handige bakjes zijn de Coop Cup Inox RVS voerbakken. Deze voerbakken hebben een vleugelmoer aan de achterkant, zodat deze minder goed uit de haak te halen zijn. 

Ververs het drinkwater van de drinkbak iedere dag. Regelmatig valt er wat ontlasting in het water, wat schadelijk is voor jouw vogel.

Mocht jij nou kippen houden dan zijn hier weer andere voerbakken, drinkflessen en drinksystemen voor beschikbaar. Deze staan op de grond en hebben een speciaal mechanisme waardoor er niks bij en in kan komen. Deze drinksystemen bestaan uit drinkflessen die op de kop staan met gaten in de onderkant, waar het water doorheen komt.

Wat de voerbakken voor kippen betreft hebben wij de galvanise voerbakken. Dit zijn langwerpige eetbakken waar meerdere kuikens en kippen uit kunnen eten. Deze voerbakken hebben een rooster eroverheen zodat er niet snel viezigheid in terecht komt.

Naast de standaard voerbakken zijn er ook verrijkingsbakjes, zoals de Keddoc play. Jouw vogel moet daarmee moeite doen om zijn eten te zoeken. In de natuur krijgen ze het natuurlijk ook niet voorgeschoteld en zo houd je jouw vogel lekker bezig!