Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Zitstokken

Op een zitstok rust je vogel lekker uit of klimt en klautert erop los. Wist je dat een zitstok zelfs als pedicure voor jouw vogel werkt? Je vogel slijt namelijk de nageltjes aan de vogel zitstok.

Zitstokken zijn een must in de vogelkooi

Zitstokken zijn er in verschillende soorten en maten. Naast zitten en klauteren gebruikt je vogel een zitstok ook om zijn/haar nagels te verzorgen. Afhankelijk van het soort vogel kies je de juiste zitstok. Met name de maat vogel is voor de zitstok erg belangrijk. Kies met name verschillende diktes zitstokken, dit stimuleert de doorbloeding van de vogelpootjes. Ook is het minder vermoeiend voor jouw vogel wanneer de dikte van de zitstokken varieert. Met name bij parkieten is dit verstandig; met verschillende diktes zitstokken hebben ze minder last van eeltvorming. Kies voor de zitstokken natuurlijk materiaal. Hout, met of zonder schors, is daarin het beste. Vanzelfsprekend koop je zo’n zitstok in jouw dierenwinkel en haal je de stokken niet uit de natuur, om ziektes en bacteriën te voorkomen. Er zijn ook zitstokken verkrijgbaar in touw, gemaakt van puur katoen. Het leuke van een zitstok van touw is dat vogels er ook op kunnen schommelen. Vraag onze deskundige medewerkers om advies bij de keuze voor de beste zitstok voor jouw vogels. 

Waar hang ik de zitstokken in de vogelkooi?

De hoogste zitstok is vaak het populairst bij vogels. Maar het is verstandig om meerdere zitstokken op diverse hoogtes te hangen. Zo geef je jouw vogel de keuze welke zitstok de voorkeur heeft. Ook hang je de zitstokken niet boven een voer- of drinkbak in verband met ontlasting. Plaats de zitstok daarnaast niet te dicht tegen de wand van de vogelkooi, anders kunnen jouw vogels de staart beschadigen. En hang de zitstokken niet onder elkaar maar laat ze verspringen in de vogelkooi. Je vogel heeft namelijk geen zin in een vies pak van de gevleugelde vriend boven hem! Daarnaast kunnen jouw vogels zo gemakkelijk van zitstok naar zitstok wippen. Kies minstens twee, maar het liefst drie zitstokken in de vogelkooi. Met name wanneer je een koppeltje vogels houdt dan is het belangrijk dat de vogels van zitstok kunnen wisselen. 

Vogels slijten hun nagels aan zitstokken

We zeiden het al, jouw vogel gebruikt een zitstok om zijn/haar nagels te slijten. De nagels van jouw vogel moeten de zitstok dus kunnen raken. Wanneer de zitstok te smal of klein van omtrek is, dan raken de nagels de zitstok niet en groeien deze gewoon door. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Tip: wanneer je een vogelkooi koopt dan zitten hier soms standaard plastic zitstokken bij. Deze zitstokken zijn niet goed voor de voeten en nagels van vogels. Daarom adviseren wij altijd om natuurlijke zitstokken te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor beukenhout, berkentakken of wilgentakken. 

Zitstokken van diverse merken bij ZOO&ZO

Natuurlijk hebben wij zitstokken voor vogels van diverse merken bij ZOO&ZO. De merken zitstokken in ons assortiment zijn bijvoorbeeld Keddoc, Sky Pet Products, Trixie, Ferplast, ESVE en meer! Omdat de keuze in zitstokken enorm is en iedere vogel andere wensen heeft raden wij je aan om eerst te onderzoeken welke zitstok jouw vogel nodig heeft. Natuurlijk mag je ook al je vragen aan onze deskundige medewerkers stellen! Je kunt ons tijdens kantooruren bellen op 0318-693078 of mailen naar info@zoo-enzo.nl. De vogel zitstokken van jouw keuze gevonden? Bestel ze dan gemakkelijk in onze webshop. Vanaf €50,- verzenden wij je zitstokken en vogelspullen zelfs gratis! En bestel je op werkdagen jouw zitstokken vóór 17:00 uur, dan komen deze dezelfde dag naar je toe.

Compleet assortiment voor vogels bij ZOO&ZO 

Dat jij alleen het allerbeste voor jouw vogels wilt begrijpen we bij ZOO&ZO! Daarom vind je naast een compleet assortiment met de beste zitstokken alles voor de verzorging van jouw vogels. Van een schitterende vogelkooi of vogelspeelplaats tot het beste vogelvoer en vogelspeelgoed. Kom eens langs in onze dierenwinkel in Ede, dan kun je ook direct onze vogels in levende lijve bekijken! Tot ziens en welkom bij ZOO&ZO!