Als essentiële winkel zijn wij van ma t/m do geopend tot 19:00, vrijdag tot 20:00 en zaterdag tot 17:00 uur.

Vogelsnacks

Ben je op zoek naar lekkere en voordelige vogelsnacks? Dan ben je bij ZOO&ZO dierenspeciaalzaak aan het juiste adres. Wij verkopen snacks voor verschillende vogels zoals agapornidenduivenparkietenkanariespapegaaien, en tropische vogels.

Ons ruime assortiment bestaat uit verschillende soorten snoepstangen en snoepzaden. Je vindt de volgende merken in ons assortiment: Gebr. de BoonVersele LagaVitakraftSky PetEsveBrowns en Lafeber.

Bestel voordelig in onze webshop! Heb je deskundig advies nodig? Wij helpen je graag!

Meer
per pagina

Vogelsnacks

Vogelsnacks zijn, het woord zegt het eigenlijk al, echt snacks voor erbij. De welbekende snoepstengels (kräckers) zijn bedoeld als bijvoeding en vormen geen vervanging voor de hoofdvoeding. De snacks zijn bedoeld als beloning óf om jouw vogels even bezig te houden.

Met snacks kun je jouw vogel op een makkelijke manier iets bijvoeren, wat hij van zichzelf te weinig eet, maar wél belangrijk voor hem is. Eet bijvoorbeeld jouw grasparkiet zijn eivoer niet of te weinig? Dan kun je hem snackstokjes geven welke eivoer bevatten en zal hij dit spelenderwijs sneller gaan eten. Daarnaast laat je met snacks jouw vogel makkelijker wennen aan nieuwe smaken.

Naast kräckers zijn er Frutti cocktails. Dit is in principe gepureerd & gedroogd fruit. Veel mensen gebruiken deze cocktails om hun vogel te laten wennen aan verschillende fruitsoorten. Het kan uiteraard niet tippen aan verse groenten en fruit, maar kan absoluut een goede afwisseling hiervoor zijn.

Vanzelfsprekend hebben wij naast de snacks & bijvoeding voor de kromsnavels en andere vogels, ook de verrijking voor kippen en eenden. Deze snacks bestaan voornamelijk uit meelwormen en verschillende soorten granen. In vergelijking met de andere vogelsnacks, zijn deze snacks wel echt bedoelt om dagelijks bij te voeren. De meeste hoofdvoeding voor kippen en eenden bevat niet alle benodigde stoffen, daarom zijn meelwormen hier een goede eiwitbron voor. Daardoor kunnen zij sterke spieren en botten opbouwen, het werkt hetzelfde als eivoer voor andere vogels. 

Ook voor de kippen is dit een goede verrijking. Laat je kippen lekker scharrelen door de snacks over de grond te verspreiden.

Van origine zijn kippen natuurlijk dieren die in de natuur zelf op zoek moeten naar eten. Op deze manier van foerageren, zoals we dat zo mooi zeggen, houd je jouw kippen lekker bezig en blijven ze hun koppie gebruiken. Voor jouw kippen fijn om zo hun natuurlijke gedrag te kunnen uitoefenen.

Wil je graag wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze deskundige medewerkers staan je graag te woord! Wij zijn (tijdens openingstijden) altijd te bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, we helpen je graag verder! 

Maar nog leuker is het om eens naar onze winkel in Ede te komen. Bij ZOO&ZO in kijk je je ogen uit; wij bieden je ruim 5000 m2 aan beleving.

Vanzelfsprekend hebben we een ruim assortiment aan vogelartikelen & vogels op onze vogelafdeling. Maar neem ook eens een kijkje op onze uitgebreide katten- en hondenafdeling, of vergaap je aan de prachtige aquariums & terrariums. En natuurlijk kom je ook even langs bij onze knaagdieren.

Loop (of lift) je daarna naar onze eerste verdieping? Dan kom je op onze uitgebreide outdoor- paarden- en hengelsportafdelingen. En voor een heerlijke lunch plof je neer in onze gezellige lunchroom Lorentzo! Naast dit alles bieden we ook nog een inpandige dierenartspraktijk, we zijn dus echt van alles voorzien!

Kortom; een beestachtig dagje uit! We hopen je gauw te zien!