Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Papegaaienvoer

Geen idee welk papegaaienvoer jouw papegaai nodig heeft? Vraag onze specialisten gerust om advies voor het beste papegaaienvoer voor jouw papegaai!

Papegaaienvoer voor vogels uit Zuid Amerika

Iedere papegaaiensoort heeft zijn eigen soort voer voor papegaaien nodig. Over het algemeen zie je dat papegaaienvoer voor Zuid Amerikaanse vogels bijvoorbeeld relatief vetarm is. Veel papegaaien uit Zuid Amerika eten naast zaden veel fruit als papegaaienvoer. Dit is ook terug te zien in de mengelingen papegaaienvoer welke wij bij ZOO&ZO aanbieden. Voorbeelden van papegaaienvoer voor dit type vogels zijn bijvoorbeeld Vitakraft Amazone en Versele-Laga Premium Prestige Amazone.

Papegaaienvoer voor vogels uit Afrika

Voer voor papegaaien uit Afrika heeft een andere samenstelling als papegaaienvoer voor papegaaien uit Zuid Amerika. In voer voor papegaaien uit Afrika zitten veel zaden en noten maar minder fruit, met name veel vettere zaden zoals zonnebloempitten en pinda’s. Afrikaanse papegaaien eten als papegaaienvoer dus veel zaden en noten. Het papegaaienvoer wat je het beste voor deze vogels kunt kiezen is Vitakraft African of Versele-Laga African parrot mix.

Voer voor papegaaien zoals Ara’s

Ara’s zijn een geval apart en hebben speciale voedingswensen. Voer voor papegaaien zoals ara’s bestaat voornamelijk uit noten en grove zaden. Vanzelfsprekend vind je bij ZOO&ZO ook het beste papegaaienvoer voor ara’s.

Complete voeding voor papegaaien

De meest complete voeding voor papegaaien zijn pellets. Het voordeel van pellets als papegaaienvoer is dat dit een complete voeding is voor jouw papegaai. Naast zadenmengeling kun je pellets aanbieden aan jouw papegaai als papegaaienvoer. Op deze manier krijgt jouw papegaai alle benodigde voedingsstoffen binnen, zonder kieskeurig te gaan eten. Mocht je ervoor kiezen jouw papegaai alleen pellets aan te bieden, dan kan jouw vogel dit als eentonig ervaren en zich gaan vervelen. Het mooiste is jouw papegaai beide aan te bieden als papegaaienvoer. Dus zowel zadenmengeling als pellets. Hierdoor zal je papegaai niet eentonig eten en krijgt hij/zij alle juiste voedingsstoffen binnen. Hoe je jouw papegaai het beste kunt aanvullen op pellets lees je in deze blog. Daarnaast kun je jouw papegaai af en toe verwennen met snacks.

Ons ruime assortiment papegaaienvoer

ZOO&ZO heeft een prachtig assortiment papegaaienvoer. De topmerken papegaaienvoer welke je bij ons vindt zijn:

  • Versele-Laga Premium Prestige (zadenmengeling);
  • Versele-Laga Nutribird (pellet);
  • Harrison’s (pellet);
  • Lafeber Nutri-berries (snacks);
  • Vitakraft (snacks);
  • Versele-Laga Exotic (snacks; fruit, nuts & light);
  • Trosgierst;

Aanvulling op het voer voor papegaaien

Als aanvulling op het papegaaienvoer is het belangrijk om jouw vogel eivoer, gritt en maagkiezel te geven. Eivoer is belangrijk om te zorgen voor een prachtig verenkleed van je papegaai. Ook zorgt eivoer voor extra energie en een goede groei van de jonge papegaai. Gritt (calcium) is een belangrijke bouwstof voor de botten van de papegaai. Ook ondersteunt calcium een goede werking van de zenuwen, spieren, bloedstolling en biedt het ondersteuning aan het transport van mineralen in het lichaam. Daarnaast is gritt erg belangrijk zodra jouw papegaai eieren gaat leggen. Wanneer je papegaai te weinig calcium binnenkrijgt, gaat hij dit ontrekken uit eigen calcium voorraad, waardoor je vogel kan verzwakken. Maagkiezel heeft dezelfde werking als de kiezen van een mens, maagkiezel komt in de spiermaag van jouw papegaai terecht. Dit zorgt ervoor dat het papegaaienvoer beter vermalen wordt en daardoor beter wordt verteerd. Als voer voor papegaaien zijn eivoer, gritt en maagkiezel dus erg belangrijk!

Papegaaienvoer in de vorm van snacks

Naast papegaaienvoer kun je jouw papegaai af en toe een beetje te verwenen met papegaaiensnacks. Ook om jouw papegaai te stimuleren om te trainen kun je ook papegaaiensnacks geven. Papegaaiensnacks hebben wij bij ZOO&ZO in diverse soorten en smaken, zoals crackers, sticks, berries en toppings van ananas of papaya (trainingsnoepjes). Papegaaienvoer in de vorm van snacks kun je ook aanbieden in een braingame, zoals bijvoorbeeld de activity box vogelspeelgoed. Hierin kun je papegaaiensnacks verstoppen welke jouw papegaai moet opsporen. Ook een Metal Feeder is een leuke papegaaien accessoire om papegaaienvoer in te stoppen. Dit houdt je papegaai lekker bezig om zelf zijn papegaaienvoer uit de feeder te halen. Vul de feeder bijvoorbeeld met bodembedekking van Ekoo (Enjoy Parrots Surprise) en verstop daarin wat papegaaiensnacks zoals Nutriberries. Op deze manier houd je jouw papegaai zowel fysiek als mentaal lekker bezig met het zoeken van zijn papegaaienvoer!

Hoeveel voer geef ik mijn papegaai?

Tip van ZOO&ZO; geef jouw papegaai altijd 10% papegaaienvoer in verhouding tot zijn/haar lichaamsgewicht. Dus weegt jouw papegaai 500 gram, dan geef je jouw papegaai 50 gram papegaaienvoer. Ook raden wij aan om niet enkel zaden of pellets te geven, maar geef je papegaai ook vers fruit of groente om het dieet van je papegaai compleet te maken. Vraag onze deskundige medewerkers welke groente en fruit geschikt is als voer voor jouw papegaai.

Alles voor jouw papegaai bij ZOO&ZO

Je wilt alleen het allerbeste voor je papegaai, dat begrijpen we bij ZOO&ZO! Naast een ruim assortiment papegaaienvoer vind je daarom alles voor de verzorging van jouw papegaai. Van een diepgaand assortiment hoogwaardig papegaaienvoer tot vogelkooien, vogelkooi accessoires, vogelspeelgoed, bodembedekking; kortom alles voor jouw papegaai!

Papegaaienvoer kopen? Goed idee! Bestel online bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van voer voor papegaaien vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw papegaaienvoer webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw papegaaienspullen namelijk al gratis verzonden! En bestel je jouw papegaaienvoer op werkdagen vóór 17:00 uur dan wordt deze dezelfde werkdag verzonden. Bestel voer voor papegaaien vandaag nog of kom een keertje langs!